Sjefredaktør i VG, Gard Steiro, har satt inn et NFC-inplantat i hånden. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

VG-sjefen har fått chip-implantat i hånden

– Du må gi noe av deg selv for å få denne teknologien, sier Gard Steiro om NFC-chipen han har skaffet - i egen VG-podkast.

Publisert Sist oppdatert

I podkasten «Mediebobler» for noen uker siden, fortalte sjefredaktør i VG, Gard Steiro, at han hadde gjort noe han omtalte som «litt radikalt». 

Han har satt inn en NFC-chip (near–field communication) i hånden. 

Chipen, som er på størrelse med et riskorn, fikk han satt inn på en teknologikonferanse av en piercer.

– Det er en liten chip hvor det ligger informasjon om meg som jeg kan bruke til ymse ting. Åpne dører og sånt. Hvis jeg klarer å få det til å fungere som adgangskort i VG, så har jeg gjort hverdagen min mye enklere, forteller Steiro til makker Anders Giæver i podkasten. 

NFC-chipen inneholder ingen radiosender eller er knyttet til internett. 

Steiro påpeker i podkasten at han kan ta ut chippen selv, og at dette var veldig viktig for ham.

Steiro legger til at han - etter noen utfordringer i starten - nå når han har hånden i nærheten av en mobiltelefon, vil visittkortet hans komme opp, sammen med en lenke til vg.no.

Medier24 har vært i kontakt med Steiro. Han sier at han ikke har anledning til å utdype saken på nåværende tidspunkt.

I helgens episode snakker Steiro igjen om chipen han har satt inn og forteller at han gjorde det fordi han var nysgjerrig på teknologien.

– Jeg er i utgangspunktet veldig skeptisk. Jeg er opptatt av personvern og av å ikke bli sporet. Men dette er interessant for det er flere og flere som jobber med dette, og forsker på dette. Og så er det en trade-off du gjør. Du må gi noe av deg selv for å få denne teknologien, forteller Steiro.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS