På bildet: Kai Johansen, som går fra NRK til Crayon.
Kai Johansen går fra NRK til Crayon.

Sikkerhetssjef Kai Johansen slutter i NRK

Går til IT-selskapet Crayon for å jobbe med digitale trusler.

Publisert

IT-selskapet Crayon trapper opp satsningen på sikkerhetstjenester. Nå henter de Kai Johansen fra stillingen som leder for operasjonell sikkerhet i NRK-konsernet, skriver selskapet i en pressemelding.

I Crayon skal han bygge opp en ny avdeling innen IT- og cybersikkerhet.

– De siste 10 årene har jeg arbeidet med å beskytte NRKs journalistiske arbeid fra ulike digitale trusler. Det gjelder alt fra underholdning til gravende journalistikk, som i økende grad har blitt utsatt for angrep fra avanserte trusselaktører, sier Johansen.

Enheten han ledet i NRK håndterte cyberhendelser, drev forebyggende arbeid og var en rådgivende part i organisasjonen.

– De tøffeste «motstanderne» var statlige aktører som ville drive med desinformasjon, men operative trusler som trakassering av journalister på sosiale medier var også en utfordring, sier Johansen.

I Crayon får Johansen ansvar for å hjelpe kunder med å håndtere digitale trusler.

– Bildet er helt annerledes i dag enn for bare få år sidene, sier han og peker på at kravene til samfunnssikkerhet er blitt betydelig skjerpet.

– Og for å ta et konkret eksempel: Mange husker sikkert at to NRK-journalister ble pågrepet i Qatar i forbindelse med fotball-VM. I etterkant av dette måtte vi sikre at ikke utstyret kunne bli brukt til å bryte seg inn i NRKs kjernesystemer, sier Johansen.

I Crayon får Johansen ansvaret for å bygge opp enheten Professional Security Services. Som ønsker å tilby skreddersydde sikkerhetsløsninger.

– Vi er svært glade for at vi klarer å få en ressurs som Kai Johansen om bord. Han skal lede et nytt team der vi samler kompetanse som Crayon allerede har, og rekrutterer noe nytt. Vi har mål om å bli minimum 10 dedikerte sikkerhetsfolk i løpet av året. Dette er en våre viktigste satsninger i tiden fremover, sier Geir Øivind Gulliksen, administrerende direktør i Crayon Norge.

Powered by Labrador CMS