Kulturminister Linda Cathrine Helleland i Stortinget.

Frp og Sp ber kulturministeren forklare seg om DAB-avtalen. Mener overgangen var forhastet og unødvendig

- Jeg forventer at kulturministeren tar saken på alvor og forklarer hva som faktisk har skjedd, sier Frps mediepolitiske talsmann Morten Wold.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Mediepolitisk talsmann i Frp, Morten Wold, mener overgangen til dab var forhastet og unødvendig, og at en omstridt avtale ikke tåler dagens lys.

Det Wold sikter til, er en konfidensiell avtale som i praksis sikrer at kun P4 og Radio Norge får sende riksdekkende radio.

De to selskapene, som har utenlandske eiere, står bak samtlige av landets 15 kommersielle radiokanaler, skriver Aftenposten.

– Dab ble tvunget gjennom mot folks ønsker. Igjen får vi bevist at overgangen var forhastet og unødvendig. Jeg forventer at kulturministeren tar saken på alvor og forklarer hva som faktisk har skjedd, sier Wold.

– Det er viktig at Stortingets intensjon om eiermangfold i radiotilbudet opprettholdes. Dersom det er riktig at Norkring, P4 og Radio Norge i lengre tid har hatt en avtale som kan blokkere for andre innholdsleverandører, og departementet har visst om dette, ønsker jeg en avklaring på hva som har skjedd, sier Senterpartiets Åslaug Sem-Jacobsen.

Partiene skal i første omgang ta saken opp direkte med kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) i Stortingets spørretime, melder Aftenposten.

Powered by Labrador CMS