NJ-leder Dag Idar Tryggestad

#Påskepraten

NJ-lederen: – Jeg regner med at mediene vil lansere mye godt påskeknask de neste dagene

Dag Idar Tryggestad er usikker på om han finner roen på ferie.

Publisert Sist oppdatert

Medier24 stiller denne påsken en rekke spørsmål til medieprofiler i spalten #Påskepraten.

Neste person ut er leder i Norsk Journalistlag, Dag Idar Tryggestad.

– Hva gjør du i påska? (og når hadde du sist ski på beina?)

– Denne påsken blir det Bergen og så Sunnmøre, hvor både jeg og min kone kommer fra. Med andre ord en drømmepåske. Været ser ikke ut til å bli det aller beste, men det spiler mindre rolle. Da blir det ekstra tid til å være sammen med familie og venner som en dessverre ser litt for sjelden.

– Og selv om den fordømte coviden fortsatt sitter i, håper jeg selvsagt på et par skiturer. Det begynner å bli noen uker siden sist, men til gjengjeld hadde vi noen fantastiske dager på Ustaoset i vinterferie. Den ene dagen var det sol og helt vindstille. Det hører til sjeldenhetene der oppe.

– Når finner du roen på ferie?

– Usikker på om jeg finner den, rastløs som jeg er.... Men det hjelper godt på om jeg får gå på ski ei et område med lite folk, kan ta frem appelsinen og bare se rett ut i luften. Har svigerfar en kald øl klar når jeg kommer tilbake, ligger alt til rette for tidlig slumring på sofaen.

Hvilke medier/serier/podkaster/innhold vil du anbefale andre å konsumere i påska?

– Jeg er et nyhetsmenneske, så det blir dag til dag-konsumering. Men ingen påske uten mange papiraviser for meg. En god bunke, uten digitale forstyrrelser, da kan ikke dagen bli stort bedre. Ellers har lyd alltid vært naturlig for meg, siden syn ikke er min sterke side. Jeg er veldig glad i NRKs «Hele historien».

– Ellers går det mye i lydbøker, men gir fort opp om den som leser ikke funker. Går mest i krim, men også fag og historiske hendelser. Ellers regner jeg med at mediene vil lansere mye godt påskeknask de neste dagene. Ellers skal jeg denne uken bruke mest tid på å møte og snakke med folk. Det går an det også!

– Hvordan vil du karakterisere medieåret så langt i år?

– Det har vært intenst, veldig mye god journalistikk er levert og så har internasjonale hendelser og den grusomme krigen i Ukraina dominert. Jeg vil sende en spesiell påskehilsen til alle kollegaer som har rapportert fra krigssonen. Disse gjør en fantastisk jobb for at vi skal få vite.

– Hvordan blir resten av medieåret 2022?

– Jeg håper oppturen for mediebransjen fortsetter, at publikum fortsetter å velge den uavhengige, redaktørstyrte journalistikken når de skal bli informert. At vi fortsetter og blir enda bedre til å dele kunnskap i bransjen, og at kulturministeren leverer på løftet om en ny og forbedret mediepolitikk. Og så har vi viktige hovedoppgjør rett rundt hjørnet. Her vil vi invitere arbeidsgiversiden til å gjøre viktige valg som skal bidra til at bransjen lykkes også i fremtiden.

– Ellers gleder jeg meg stort over at NJ og våre samarbeidspartnere kan invitere til små og store konferanser igjen. Det er ekstremt tilfredsstillende å kunne møtes fysisk!

Powered by Labrador CMS