TV 2-programleder Linn Wiik.

Linn Wiik tror traust politikk får en renessanse i 2022

TV 2-programleder Linn Wiik er dagens påskeprat.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Medier24 stiller denne påsken en rekke spørsmål til medieprofiler i spalten #Påskepraten.

Neste person ut er programleder Linn Wiik i Presseklubben på TV 2

– Hva gjør du i påska? (og når hadde du sist ski på beina?)

– I år blir det bypåske! Det passer meg bra å droppe snø på fjellet når det endelig er vår i byen. For selv om skiene er på (nesten) hvert år, har jeg alltid vært mest glad i hytteveggen.

– Når finner du roen på ferie?

Det blir ikke ordentlig påske uten min pappas påskelam. Perfekt lyserosa og med masse hvitløk! Når lammet kommer på et påskepyntet bord, og det er god vin i glasset, da senker roen seg skikkelig.

– Hvilke medier/serier/podkaster/innhold vil du anbefale andre å konsumere i påska?

– Jeg vil alltid anbefale Nyhetskanalen. Helt objektivt, selvsagt. Men jeg er enormt imponert over norske redaksjoners dekning av krigen. Og noen av de sterkeste historiene står mine gode kolleger i utenriksavdelingen i TV 2 for. Ellers er jeg fast lytter av Giæver&gjengen og Aftenpodden. Også vil jeg sterkt anbefale NRKs «Quislings koffert». Jeg har ikke hørt den før nå, og blitt helt hekta. Den er imponerende godt fortalt! Og «Pørni»! Den serien tar opp i seg de fleste av livets og samfunnets mange lag.

– Hvordan vil du karakterisere medieåret så langt i år?

– Det har vært et massivt nyhetsår så langt. Nyhetene vi leser i disse dagene går rett inn i verdenshistorien. Og de største sakene har vært drevet av hendelser hvor media ikke har hatt egen regi på utviklingen, enten det har handlet om europeisk kraftkrise, pandemi eller Ukraina. Men likevel har norske redaksjoner evnet å også sette dagsorden med egen gravejournalistikk. Selv den vanvittige dagen hvor Russland skjøt missiler mot Europas største atomkraftverk i Ukraina, hadde flere medier Tajik-saken på topp. Det viser at norsk undersøkende journalistikk lever også i krisetid. Og at politikere ikke alltid klarer å begrave en dårlig sak med spinn. Selv når det blir krig.

– Hvordan blir resten av medieåret 2022?

– Krigen vil åpenbart påvirke mye av det vi bryr oss om fremover. Jeg er spent på hvilken måte den vil påvirke både politikk og kultur. For eksempel mener noen filmanmelderne at vi vil få mindre kompliserte filmer fremover, fordi vi trenger litt mer enkel «feel good» etter år med både pandemi og krig. Jeg tror også de som mener at traust politikk får en renessanse kan få rett, fordi vi plutselig har fått realpolitikken i fleisen. Tone Sofie Aglen i VG har blant andre skrevet om dette. Det samme har Matthew Syed i The Times. Han skriver: «Hva gjorde vi mens Vladimir Putin og Xi Jinping la verden under seg? Jo, vi kranglet om kjønnsnøytrale toaletter». Så kanskje er konklusjonen at populærkulturen lettere og at politikken blir tyngre.

Powered by Labrador CMS