Kommentator Marie Simonsen i Dagbladet.

Reagerer på Dagbladets nye ledergruppe: – Vi har visst sluttet å telle

Politisk kommentator i Dagbladet Marie Simonsen la fredag ut en syrlig kommentar om kjønnsbalansen i egen avis, timer etter to nye mannlige redaktører var annonsert.

Publisert

Fredag ble det klart at Mads A. Andersen overtar som nyhetsredaktør i Dagbladet. Han tar over jobben etter Frode Hansen, som rykket opp til sjefredaktør i fjor høst. Jan Thomas Holmlund som hadde vært konstituert i stillingen, ble ansatt som stabsredaktør.

Det betyr at ledergruppa til Dagbladet på seks personer består av fem menn og én kvinne - utviklingsredaktør Martine Lunder Brenne.

– Ingen reagerer 

Det får Dagbladets politiske kommentator Marie Simonsen til å reagere.

Fredag kveld la hun ut Medier24s sak om nyansettelsen på Facebook og skriver blant annet: 

«En gang i tiden, faktisk ikke så lenge siden, ble Dagbladet kalt en feministblekke. Det var til og med de som mente at alle disse rabiate kvinnene - som attpåtil hadde navn som begynte på M (tilfeldig? Neppe) - var skyld i DBs problemer. (…) Ta det med ro, DB har fikset det!»

Sun Heidi Sæbø, sjefredaktør i Morgenbladet, tidligere nyhetssjef  i Dagbladet kommenterte i tråden at «nå er en av seks i redaktørkollegiet kvinne?»

«Vi har visst sluttet å telle. Du må vel langt tilbake til 1990-tallet for å mene at det var greit», svarer Simonsen

Til Medier24 utdyper Simonsen kort: 

– Jeg har kun observert at folk for noen år siden reagerte på at det var vel mange kvinner i DB. Nå er det visst ingen som reagerer på at det stort sett er menn i ledelsen av DB.

– Etterstreber mest mulig mangfold

Sjefredaktør i Dagbladet, Frode Hansen er forelagt kritikken.

– Jeg er svært glad for at Mads takket ja til stillingen som nyhetsredaktør. Så er det slik at vi etterstreber mest mulig mangfold og balanse i lederstillinger på alle nivåer i Dagbladet. Men denne gangen var Mads den beste kandidaten, sier Hansen og fortsetter:

– Dagbladet har en lang tradisjon for å kjempe for likestilling og det skal vi forsette med. Nå er to av sju i ledergruppen kvinner, for Alexandra Beverfjord er administrerende direktør og hun er sterkt inne i bedriften, sier han.

For ordens skyld: Medier24-redaktør Cornelia Kristiansen jobbet i Dagbladet fra 2011-2018.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS