Dagbladet-journalist Kine Falch svarer på sju spørsmål i spalten #Sommerpraten.

#Sommerpraten:

Paradise Hotel-vinneren ble avslørt én time for tidlig: – Det var fryktelig stressende

Kine Falch fikk en litt småsvett livesending-debut for Dagbladet TV.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er videojournalist i Dagbladet/Se og Hør og programleder for Rød Løper, Kine Falch.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2021?

– Turbulent! Jeg gråt noen gledestårer på nyttårsaften for at 2020 endelig var over, men så kommer 2021 og serverer enda mer leven. Leirskredet i Gjerdrum, stormingen av Kongressen, muterte virus. Heldigvis har det vært noen gladnyheter den siste tiden med gjenåpning, vaksinering og lavere smittetall. Den minste gladnyhet kan virkelig gjøre hele dagen min.

– Hva er årets flause til nå?

– Stormingen av Kongressen er noe av det flaueste jeg har sett i mine 29 år på jorda. Jeg blir opprørt bare av å tenke på det.

– Hjemmekontor - ja eller nei?

– Jeg er så heldig som har vært på kontoret gjennom hele pandemien, så har bare hatt hjemmekontor litt her og der. Personlig er jeg veldig avhengig i å ha et sted å gå til hver dag, være kreativ i et team og å spise lunsj med den fantastiske gjengen jeg jobber med. Så et soleklart nei til hjemmekontor fra meg.

– Hva gjør du i sommer?

– I sommer skal jeg bade masse, spise god mat og være med mennesker jeg er glad i. Det blir også noen hytteturer her og der rundt om i landet. Ellers gleder jeg meg helt sykt til å ta en pause i forholdet jeg har med vekkerklokka.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Jeg prøver alltid å tenke at jeg skal ta helt pause fra hverdagen når ferien ankommer, men jeg klarer aldri å legge mobilen helt vekk. Jeg hater å ha uleste mailer, så jeg er inne og sjekker flere ganger om dagen. Jeg liker heller ikke å være lite opplyst på nyheter, så de største nettavisene kommer nok til å oppdateres jevnlig gjennom ferien også.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Tabben som stikker seg ut for min del var da jeg skulle ha min aller første livesending på Dagbladet TV i forbindelse med «Paradise Hotel»-finalen i 2018. Det gikk overraskende fint hele veien, men da jeg var på vei til å runde av sendingen, klarte vinneren å avsløre at det var hun som vant - én time før det skulle vises på TV. Vi hadde gitt tydelig beskjed om at vi sendte direkte, så sånn sett kunne ikke jeg kontrollert det mer. Men jeg har vel lært i ettertid at man aldri kan si det tydelig nok. Det var fryktelig stressende, spesielt for en helt nyfødt TV-reporter.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Ikke vær redd for å spørre om hjelp. Jeg tror det er mange som kan føle seg som en byrde dersom man spør for mye, men man må huske at alle har vært der en gang, og at de aller fleste er veldig villige til å hjelpe. Jeg tror man får så mye mer ut av et sommervikariat dersom man tør å vise nysgjerrighet og at man er gira på å lære.

Powered by Labrador CMS