Skjermdump av video av hendelsene i Kongsberg i fjor, som har skapt sterke reaksjoner.
Videoen av hendelsene i Kongsberg skapte sterke reaksjoner. Tidligere i sommer ble politimannen frikjent for vold.

Politi-leder kritisk til mediedekningen av Kongsberg-saken

– Forhåndsdømming, sier innsatsleder Arne Guddal til Politiforum. 

Publisert Sist oppdatert

Ett av de sakkyndige vitnene fra Kongsberg-saken, innsatsleder Arne Guddal i Sør-Øst politidistrikt, går ut i Politiforum med hard kritikk av mediene for dekningen av saken. 

Saken fikk mye oppmerksomhet i norsk presse tidligere i år, etter at Dagbladet publiserte en video som blant annet viser at politibetjenten slår en 26 år gammel mann gjentatte ganger.

Politimannen ble tidligere i juli frikjent for vold og for å ha grovt brutt tjenesteplikten. 

– Jeg er veldig skuffet over mange medier som virkelig har drevet en stygg forhåndsdømming i denne saken, sier Guddal til Politiforum.

Han mener også mediene gjenga ufullstendige og feilaktige opplysninger fra rettssaken. 

–  Da bør ikke mediene bli overrasket over at politifolk blir veldig varsomme med å uttale seg til mediene. Det kan bli en avstand mellom mediene og politiet. Det er også uheldig. Det er viktig med dialog mellom politiet og mediene. Men det må foregå på en edruelig måte, sier Guddal til avisen.

Dagbladet og sjefredaktør Frode Hansen svarer i en kommentar til Politiforum at avisen tåler kritikk, men at de ikke kjenner seg igjen i den i denne saken. 

– Det virker ikke som om Guddal helt forstår medias rolle, skriver Hansen.

Han understreker at han kun kan snakke på vegne av Dagbladet, men Hansen mener ikke avisen brøt god presseskikk i sin dekning av saken.

Dagbladet-sjefen mener også publiseringen av den mye omtalte overvåkningsvideoen var helt riktig. 

– Vi valgte etter nøye vurdering å publisere den dramatiske videoen, først og fremst fordi vi mener offentligheten hadde rett til å se den. Det er meget alvorlig at en polititjenestemann blir tiltalt for å ha utøvd vold mot en annen person, og saken skapte debatt, skriver Hansen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS