Skal vi Danse, program 11, semifinale. Jørgine & Jørgen under semifinalen i Skal vi danse.
Skal vi Danse, program 11, semifinale. Jørgine & Jørgen under semifinalen i Skal vi danse.

Produksjonsselskaper sliter med bemanningen

Flere produksjonsselskaper opplever det som krevende å få tak i folk bak kamera.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet som produserer Mesternes mester, 71 grader nord, Ex on The Beach og Skal vi danse, Nordisk Banijay, sliter med å få folk til bransjen. Spesielt bak kamera er nøden stor.

Det melder Dagbladet.

- Alle steiner snus. Vi forsøker å jobbe med våre egne produksjonsplaner, vi «skolerer» internt og ringer gamle ringrever. Vi har startet et rekrutteringsløp sammen med Produsentforeningen i Virke og tv-kanalene. Vi forsøker også å påvirke kanalenes beslutninger, slik at vi får spredt produksjonene bedre utover året, sier administrerende direktør Erlend Hernø Røeggen i Nordisk Banijay til Dagbladet.

Produksjonsselskapet Rubicon TV merker en stor økning av produksjoner de siste årene, som øker behovet for fagfolk. Utfordringene fører til at selskapet må ta inn mindre erfaren arbeidskraft og i noen tilfeller utsette opptaksstart.

- Film- og tv-bransjen er også i stor grad en bransje med mange frilansere og prosjektansatte, og dagens høye produksjonstakt gjør at erfarne folk slites ut for raskt og slutter for tidlig, sier administrerende direktør Ivar Køhn til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS