Stian Øvrebø Johannessen blir stabsredaktør i DN.

Stian Øvrebø Johannessen blir stabsredaktør i DN

Går fra rollen som breakingsjef til å få redaktøransvar for faglig utvikling, tverrfaglig samarbeid, planlegging og rekruttering.

Publisert Sist oppdatert

Stian Øvrebø Johannessen (31) blir stabsredaktør i Dagens Næringsliv.

Det skriver avisen i en pressemelding.

Sjefredaktør Janne Johannessen forteller at Øvrebø Johannessen er en dedikert lagspiller med sterkt konkurranseinstinkt og store ambisjoner for DN-journalistikken.

– I tillegg til å være en lynkjapp og klok nyhetsjeger, bærer han preg av å ha vært mangeårig fotballtrener. Han blir helt sentral når vi nå skal ta vinnerlaget DN til nye seire, sier sjefredaktør Johannessen.

Som stabsredaktør får han overordnet ansvar for helhetlig redaksjonell planlegging og evaluering, samt tverrfaglig samarbeid og idéarbeid, står det i pressemeldinger.

Han vil også lede arbeidet med faglig utvikling internt, og bygge opp rutiner for systematisk talentspeiding og rekruttering.

Stian Øvrebø Johannessen begynte DN-karrieren i 2014 og ble fast ansatt som reporter i det som da var Etterbørs-redaksjonen i 2017.

Høsten 2019 ble han nyhetsleder, og siden i fjor høst har han ledet avisens arbeid med løpende nyheter som breakingsjef.

– Jeg har på mange måter vokst opp som journalist i DN og sett hvordan avisen og bransjen har endret seg dramatisk på få år. Redaksjonelle medarbeidere og ledere har tøffe krav til seg, og skal vi være best, må vi utnytte den kompetansen vi har og bli flinkest på rekruttering, sier den ferske stabsredaktøren.

Powered by Labrador CMS