Peder Ottosen er ny redaksjonssjef i Dagens Næringsliv
Peder Ottosen er ny redaksjonssjef i Dagens Næringsliv

Peder Ottosen blir ny redaksjonssjef i DN

Dagens Næringsliv henter redaksjonssjef fra NRK. 

Publisert Sist oppdatert

Peder Ottosen er ansatt som redaksjonssjef for nyhetsavdelingen i Dagens Næringsliv. Ottosen kommer fra stillingen som redaksjonsleder for Økonomi- og politikkredaksjonen i NRK nyheter, der han har jobbet siden 2019.

– Jeg er veldig glad for at vi får en så dyktig, erfaren og journalistisk sterk leder som Peder til denne viktige rollen. Peder er en lyttende og tydelig leder som jobber systematisk, målrettet og strategisk. Han er ekspert på å spille folk rundt seg gode, sier nyhetsredaktør Marianne Johansen.

Før han ble redaksjonsleder, var Ottosen nettvaktsjef i NRK nyheter. Han har også jobbet i Dagbladet, både som kulturjournalist, politisk reporter og redaksjonssjef for Dagbladet TV.

– Dette er en utrolig spennende jobb, fordi jeg både får være tett på DNs knallgode journalistikk, og også bidra mer strategisk for å styrke DNs posisjon som den største og viktigste næringslivsavisen i Norge, sier Ottosen.

Han sier han utallige ganger har blitt imponert av den gode journalistikken DN driver frem. 

– Senest med sakene om hvordan ektemennene til Solberg og Widvey jobbet i kulissene, og serien om arvingene i Norge. Jeg gleder meg skikkelig til å bli kjent med folka bak, sier Ottosen.

- Samtidig har jeg trivdes utrolig godt i NRK, så det er klart det blir vemodig å ta farvel med gode kolleger, spesielt de sylskarpe hodene i økonomi- og politikkavdelingen, men også resten av nyhetsdivisjonen, legger han til.

Ottosen er utdannet ved Journalisthøyskolen i Volda, og har en mastergrad i freds- og konfliktstudier ved Universitetet i Oslo.

Ottosen fikk Skup-diplom for et arbeid han gjorde sammen med medstudenter ved Journalisthøyskolen i Volda i 2009. I 2013 fikk han og kollega Anders Fjellberg i Dagbladet Skup-diplom for Nerdrum-saken.

Ottosen starter i DN i løpet av høsten.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS