Per Magne Tveiten, Mentor Medier.

Mentor Medier med overskudd 

Etter et blodrødt resultat i 2022, kan Mentor Medier vise til et overskudd på 18, 6 millioner i 2023. 

Publisert Sist oppdatert

Mediekonsernet Mentor Medier har i 2023 en klar resultatforbedring sammenlignet med det svake resultatet i 2022. Da endte de med underskudd for første gang på ni år. For 2023 ble årsresultatet før skatt på 18,6 millioner kroner, mot et underskudd før skatt i 2022 på 20,4 millioner kroner.  

De viktigste årsakene til den positive utviklingen er en god resultatutvikling for Morgenbladet, bedre avkastning på likviditeten, samt at 2022 resultatet var preget av tv-satsningen i Vårt Land, skriver konsernet.

Omsetningen for 2023 endte på 490,7 millioner kroner, mot 499,4 millioner året før. 

– Vi er fornøyd med at vi har en markant resultatforbedring sammenlignet med et svakt 2022. Resultatet varierer mellom selskapene, og totalt sett har vi noe lavere resultat enn vi har hatt i årene før 2022, sier Per Magne Tveiten som er konsernsjef i Mentor Medier. 

Han peker på en fortsatt god utvikling i Morgenbladet både på antall abonnenter og i lønnsomhet. 

– Dagsavisen har det siste året gjennomgått store endringer, og jeg mener at vi med de gjennomførte tiltakene nå står bedre rigget for fremtiden, sier Tveiten.

Konsernet viser også til en svak økning i abonnementsinntekter, mens digitale abonnementsinntekter har en vekst på 10,6 prosent. 

Annonseinntektene har sunket med 2,5 millioner kroner, men konsernet viser til at det er en 56 prosent vekst i digitale annonseinntekter. 

Konsernet har flere aviser som mottar pressestøtte. Til sammen mottok konsernet 93,6 millioner kroner i pressestøtte, mot 83,4 millioner året før. 

Morgenbladet økte sin støtte fra 11,3 millioner kroner til 22,4 millioner, etter å ha byttet kategori. 

For Dagsavisen har pressestøtten de siste årene sunket drastisk, som har gjort at de har måtte tatt flere grep, blant annet nedbemanning, frekvensreduksjon og avvikling av avisene Demokraten og Rogalands Avis. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS