Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

M24TV:

Kringkastingssjefen tror på 60 nye år for Dagsrevyen

– For 10–15 år siden kunne vi regne med at alle nordmenn så Dagsrevyen om kvelden. Det kan vi ikke lenger, sier Thor Gjermund Eriksen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Lørdag fyller Dagsrevyen 60 år, og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er med på å feire programmet med brask og bram. 

Han ønsker selv ikke å velge ut ett minne han husker best med Dagsrevyen. 

– De sterkeste minnene for mange handler om valg, EU-avstemmingen eller kong Olavs død. Da blir Dagsrevyen en fellesarena for det norske folk, sier han til Medier24. 

Han forteller at de har som mål å lage en fellesarena med hele NRKs nyhetsdekning, og at Dagsrevyen er viktig for å få til nettopp dette. 

– Vi må lage et godt nyhetsmagasin. For 10–15 år siden kunne vi regne med at alle nordmenn så Dagsrevyen om kvelden. Det kan vi ikke lenger, sier han og fortsetter: 

– Dagsrevyen er en viktig stolpe i NRKs nyhetsoppdrag. Vi har som mål å være en fellesarena. Det er vi i dag, men det er ikke lenger slik at alle ser på de samme nyhetene på den samme plattformen, samtidig. Da er Dagsrevyen viktig som en oppsummerende fellesarena, sier han. 

– Tror du Dagsrevyen er viktig om 60 år? 

– Det er jeg helt sikker på. Dagsrevyen har utviklet seg kontinuerlig de siste 60 årene og kommer til å fortsette å utvikle seg, sier han. 

– Spent

Hanna Thorsen er redaksjonssjef i Dagsrevyen, og er spent i forkant av kveldens sending. 

– Jeg tror det meste skal være på plass, så det er bare å glede seg til et godt show, sier hun. 

Og hva kan publikum vente seg? 

– Jeg tror det blir mange fine minner, men også mye som er alvorlig og trist. Jeg tenker det er viktig at vi viser fram så mange viktige nyhetshendelser til det norske folk, sier hun. 

– Hva er ditt viktigste minne med Dagsrevyen? 

– For min del ble de Tsjernobyl-ulykken. Det er det sterkeste minnet for min del, sier hun. 

Se hele live-intervjuet her: 

Powered by Labrador CMS