Daniel Ramberg, fungerende redaktør i NRK P3
Daniel Ramberg, fungerende redaktør i NRK P3

VG: NRK-ansatt brukte anonymt nettforum for å rekruttere kilder til P3-serie: La ut lettkledd bilde

– Dette er ikke måten P3 eller NRK skal henvende seg til folk eller jobbe på, sier Daniel Ramberg, fungerende redaktør i NRK P3 til VG.

Publisert

I anledning et prosjekt for NRK P3 skal en medarbeider ha benyttet seg av et anonymt nettforum for å rekruttere aktuelle kandidater til prosjektet.

Det skriver VG torsdag kveld.

I prosjektet leter P3 etter unge menn, og serien vil ta blant annet utgangspunkt i nettkultur i anonyme nettforumer. Det forteller Daniel Ramberg, fungerende redaktør i NRK P3 til VG.

For å bevise at hen var NRK-ansatt for de andre brukerne på det anonyme nettforumet, la personen ut et bilde av seg selv med NRK-nøkkelkortet. Ansiktet og navnet på nøkkelkortet var skjult, ifølge VG.

Avisen skriver videre at NRK-medarbeideren skal ha lagt ut et lettkledd bilde etter mer diskusjon blant de andre brukerne.

Ramberg understreker til VG at dette ikke er måten P3 eller NRK skal opptre på.

Han avviser også at dette var en rekrutteringstaktikk som redaksjonen var enige om.

– Nei, dette er ikke måten P3 eller NRK skal henvende seg til folk eller jobbe på. Så er det vi med lederroller i P3 som må se til at våre unge medarbeidere forstår rammene NRK-ansatte skal jobbe innenfor, og være tydelige på det ansvaret som følger med å skulle forvalte troverdigheten og omdømmet til NRK i det daglige, sier han til VG.

P3 redaktørene opplyser videre at den ansatte skal jobbe videre på prosjektet, og at det er lov å gjøre feil.

Powered by Labrador CMS