Sjefredaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen.

DT: Styreleder i Strømsgodset vil klage Nettavisen inn til PFU

Styreleder Ivar Strømsjordet reagerer kraftig på en Nettavisen artikkel: – Dette er svært alvorlige beskyldninger, som er både uriktige og svært grove.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Styreleder i Strømsgodset, Ivar Strømsjordet, vil klage inn en artikkel i Nettavisen til Pressens Faglige Utvalg.

Det skriver Drammens tidende (DT) torsdag ettermiddag.

Bakgrunnen er rasismeanklagene mot Strømsgodsets hovedtrener Henrik Pedersen, som styreleder Strømsjordet skal ha startet en undersøkelse av.

Ifølge kilder til Nettavisen skal styreleder Strømsjordet ha «gjennomførte viktige deler av undersøkelsene helt eller delvis på egenhånd og opplyst at han skulle videreformidle informasjonen til resten av styret».

Videre står det i saken at «Strømsjordet skal i sine undersøkelser ha fått «informasjon som ikke ville være fordelaktig for trenerens sak», men angivelig unnlatt å legge denne informasjonen frem for resten av styret, slik at de kunne ta en veloverveid beslutning».

Ifølge DT er det disse beskyldningene som Strømsjordet reagerer på.

– Jeg tar sterkt avstand fra at jeg har holdt opplysninger tilbake fra styret. Dette er svært alvorlige beskyldninger, som er både uriktige og svært grove, sier Strømsjordet til Drammens Tidende.

Ovenfor Medier24 gjentar konstituert sportssjef i Nettavisen det samme som han sa til DT.

– Vi står fast på vår journalistikk i saken, og har selvfølgelig forsøkt å få en kommentar fra Strømsjordet i forbindelse med arbeidet med saken, uten å lykkes, sier Lønning til Medier24 og legger til:

– Han er selvfølgelig fortsatt velkommen til å gi sin versjon av saken, og er i sin fulle rett til å gå til PFU. Men det ser vi på med stor ro.

Medier24 har vært i kontakt med styreleder Ivar Strømsjordet. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Powered by Labrador CMS