Strømsgodsets trener, Henrik Pedersen, beskyldes for å ha sagt at en kvinnelig journalist ønsket seg «niggerbodies».
Strømsgodsets trener, Henrik Pedersen, beskyldes for å ha sagt at en kvinnelig journalist ønsket seg «niggerbodies».

h

Eliteserie-trener beskyldes for å ha snakket nedsettende om kvinnelig journalist

– Hvis det er tilfellet, er det ikke bra. Da tilhører det en ukultur som jeg trodde tilhørte en annen tid og som burde vært ryddet opp i, sier journalistens sjefredaktør.

Publisert

Fotballklubben Strømsgodset har behandlet et varsel om at en sportsjournalist skal ha blitt harselert med av lagets hovedtrener Henrik Pedersen, under en treningsleir i Spania i fjor, skriver VG.

Avisen skriver at de har fått opplyst at harseleringen skal ha skjedd etter at journalisten intervjuet mørkhudede personer knyttet til Strømsgodset.

Da skal Pedersen angivelig ha sagt til folk i klubben at det nok var fordi hun ønsket seg noen «niggerbodies», skriver VG.

Styreleder Ivar Strømsjordet forteller at Pedersen tar sterk avstand fra uttrykket, og at de mener de ikke har grunnlag for å fastslå hvorvidt ordet er blitt brukt eller ikke. Strømsjordet understreker også at ordet er uakseptabelt å bruke.

VGs sak kommer etter at Pedersen den siste tiden er blitt beskyldt for rasistisk oppførsel.

Pedersen har hele tiden nektet for å ha vært rasistisk. Overfor VG har han også hevdet seg renvasket for anklagene om rasisme som har preget Strømsgodset den siste tiden.

Dette etter at klubben har bestemt at han får fortsette i jobben, og at de ikke opplever at han har vist rasistiske holdninger mot klubbens ansatte.

Det blir i VGs sak ikke opplyst om hvem den omtalte sportsjournalisten er, eller hvor hun jobber hen. Journalistens sjefredaktør blir likvel sitert på følgende om saken:

– Hvis det er tilfellet, er det ikke bra. Da tilhører det en ukultur som jeg trodde tilhørte en annen tid og som burde vært ryddet opp i. Dette skjedde jo ikke i går, sier sjefredaktøren til VG.

Powered by Labrador CMS