Aftenposten-journalist og SKUP-styreleder Nina Selbo Torset
Aftenposten-journalist og SKUP-styreleder Nina Selbo Torset

Data-SKUP flytter til The Hub

Data-SKUP vokser og flytter til høsten inn i Oslos nye storstue: Clarion Hotel The Hub.

Publisert Sist oppdatert

Siden 2014 har Data-SKUP vokst seg til å bli Nordens største konferanse for datajournalistikk.

Etter vårens rekordpåmelding til SKUP-konferansen i Tønsberg og flere år med voksende deltakertall på Data-SKUP, bytter høstkonferansen i år lokale og vil for første gang bli arrangert på Clarion Hotel The Hub.

– Dette blir et skikkelig løft. Data-SKUP har blitt større og større for hvert år, og med nye og moderne lokaler midt i Oslo sentrum er vi klare for å vokse ytterligere, sier styreleder Nina Selbo Torset.

Høstens konferanse går av stabelen lørdag 22. oktober. Styreleder Torset lover et tettpakket program med nasjonale og internasjonale tungvektere innen datajournalistikk.

– Aldri før har så mange i norske redaksjoner brukt datajournalistiske metoder i det daglige. Krigen i Ukraina har skapt et stort behov for å lære om verifisering, OSINT og faktasjekking.

SKUPs daglige leder John Bones legger til at konferansen også tiltrekker seg et internasjonalt publikum.

– Amerikanske Nicar var inspirasjonskilden da vi opprettet Data-SKUP i 2014, og jeg syns vi har lykkes med å skape en blanding mellom elementære og avanserte kurs og mellom praktisk undervisning og inspirasjonsseminarer. Jeg er helt sikker på at programmet også vil kunne friste våre nordiske kolleger.

SKUPs årsmøte vedtok i år nye statutter for prisen. Juryen vil nå vektlegge både datatekniske metoder og digitale presentasjonsgrep.

Nytt av året er også at prisen deles ut til både en liten og en stor redaksjon.

– Man trenger ikke ha store utviklerressurser for å vinne Data-SKUP-prisen. Ved å dele prisen i to, håper vi å inspirere flere mindre redaksjoner til å melde seg på og levere sine bidrag, sier Torset.

Powered by Labrador CMS