Sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor, og David Toska.
Sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor, og David Toska.

NRK ville ikke brukt David Toska som sjakkekspert: – Han passer ikke inn i vår redaksjonelle profil

NRK vil ikke svare på hva de mener TV 2s valg. Samtidig understreker de at de har en annen redaksjonell profil.

Publisert Sist oppdatert

Det ble sterke reaksjoner da TV 2 annonserte at NOKAS-dømte David Toska blir sjakkekspert i forbindelse med turneringen Tata Steel.

TV 2s sportsredaktør, Vegard Jansen Hagen, forklarte at det var sjakkmiljøet i Bergen som hadde spilt inn Toska som en mulig sjakkekspert.

– Vi har også hatt grundige samtaler med David Toska selv i forkant og opplever han som kunnskapsrik, nysgjerrig og engasjert, og en som kan tilføre sendingene våre noe, sa Jansen Hagen til TV 2.

NRK har vært den største leverandøren av sjakksendinger i Norge de siste årene. Sammen med TV 2 deler de rettighetene til flere ulike sjakkturneringer for 2022.

Sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor, hadde ikke anledning til å bli intervjuet på telefon, men skriver i en sms at de ikke har en kommentar til TV 2s redaksjonelle valg.

– Vi er svært fornøyd med våre eksperter, og det har derfor aldri vært diskutert andre muligheter. Vår redaksjonelle linje rundt eksperter står derfor fast, skriver Sundvor til Medier24.

– Hvis sjakkmiljøet i Bergen spilte inn Toska som ekspert for dere, ville NRK da kunne brukt Toska som sjakkekspert?

– Vi har aldri hatt han på «blokka», og han passer heller ikke vår redaksjonelle profil på sjakksendingene.

– Så NRK ville aldri brukt Toska i sine sjakksendinger?

– Det er ikke en aktuell problemstilling for NRK. Vi har en annen redaksjonell profil som vi står oss godt på, svarer Sundvor.

Powered by Labrador CMS