David Toska skal sitte i sjakkstudio med TV 2s ekspert Jon Ludvig Hammer (til venstre), programleder Fin Gnatt og sjakkommentator Heidi Røneid. Foto: Erik Teige / TV 2

TV 2 innrømmer Toska-tabbe: – Svært beklagelig

Flere reagerte på bruken av David Toska som sjakkekspert, inkludert redaksjonsklubben i TV 2. Nå innrømmer TV 2s sportsredaktør at feilen skyldes kanalens egen kommunikasjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det ble sterke reaksjoner da TV 2 annonserte at NOKAS-dømte David Toska blir sjakkekspert i forbindelse med turneringen Tata Steel.

I etterkant har mye av kritikken vært rettet mot at Toska skal brukes som ekspert. Selv sa han til VG mandag at han ikke var noen sjakkekspert.

Øyvind Egaas, nestleder i redaksjonsklubben i TV 2, forteller til VG at mye av reaksjonene internt rundt bruken av Toska skyldes begrepet «sjakkekspert».

Nå innrømmer TV 2 og sportsredaktør Vegard Jansen Hagen overfor VG at kommunikasjonsfeilen skyldes dem selv.

«Det var en ulykksalig feil som ble sendt ut på et pushvarsel fra TV 2, og dessverre har det vist seg at dette har festet seg med superlim, til tross for iherdige forsøk på å korrigere. Det er selvsagt svært beklagelig og frustrerende, all den tid det aldri var snakk om en fast ekspertrolle, men to gjesteopptredener», skriver Jansen Hagen til VG.

TV 2 sportsredaktør forteller også til avisen at det ikke er avtalt flere opptredener for Toska i fremtiden.

Powered by Labrador CMS