Nils Martin Silvola, nyhetssjef i Journalisten.
Nils Martin Silvola, nyhetssjef i Journalisten.

MENINGER:

Fagbladet Journalisten snakker ikke «myndighetenes språk»

«Når vi omtaler Riaz Khan som «omstridt», er det i forståelsen av ordet som «en person det er strid om»», skriver Nils Martin Silvola.

Publisert

Shoaib Sultan, takk for rosen om at den stadig forverrede situasjonen for journalister i Pakistan dekkes i norsk presses eget fagblad, Journalisten.

Vi har dekket den pågående situasjonen rundt savnede Imran Riaz Khan, som ble pågrepet 11. mai og fremdeles ikke har blitt funnet, i to nyhetssaker hittil, foreløpig som eneste norske medium.

I den første forteller vi at ingen myndighetsorganer erkjenner å ha den profilerte tv-journalisten i sin varetekt, etter at politiet først feilaktig hevdet at han hadde blitt løslatt.

I den andre går vi dypere inn i situasjonen for journalister i Pakistan, og forteller blant annet at Islamabad er rangert som den farligste byen i verden for journalister.

Journalistene i landet er svært sårbare, også overfor myndighetene, uttaler professor Elisabeth Eide i artikkelen.

Vi mener det sier seg selv at sakenes ordlyd og innhold neppe er sterkt ønsket fra pakistanske myndigheters side.

Når vi omtaler Riaz Khan som «omstridt», er det i forståelsen av ordet som «en person det er strid om».

Ordlyden er basert på intet annet enn at Riaz Khan bare det siste året har blitt pågrepet tre ganger, noe som har skapt sterke offentlige reaksjoner hver gang. Dette mener vi kvalifiserer til å beskrive at det pågår strid om hans person.

Vi kan gjerne understreke at vi alltid er bevisste på å ikke løpe myndigheters ærend eller bruke deres språk i omtale av for eksempel fengslede eller utviste journalister. 

I denne konkrete saken mener vi det illustreres godt av at vi i flere omganger har løftet bortføringen av Riaz Khan som toppsak på våre flater.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS