Sigbjørn Aanes synes NRK-saken om Tina Bru er en sammensausing av flere ting.

MENINGER:

For meg fremstår det ikke som kritisk journalistikk, men som ukritisk journalistikk

«Etterlatt inntrykk er nærmest at våre politikere er en gjeng uetiske kjeltringer. De mistenkeliggjøres i det vide og brede, men i de tilfellene der konklusjonene viser at det ikke er noe galt så får de knapt omtale.», skriver Sigbjørn Aanes.

Publisert

Denne teksten var postet som et innlegg på Aanes Facebook-profil, og er gjengitt med tillatelse.

Nok nå.

Nok en av etter hvert veldig mange saker om politikere og pendlerboliger.

Fakta har makta. Skulle man tro.

Handler denne saken om Tina Bru har vært pendler? Nei. Der er det enighet mellom Tina Bru og skatteetaten. Uenigheten med skatteetaten handler om nivået på leieavtalen.

NRK virker å sause sammen flere ting og det kan synes som om etikkredaktør, Per Arne Kalbakk, svimler i gangene eller er på ferie.

For meg fremstår det ikke som kritisk journalistikk, men som ukritisk journalistikk.

Hvorfor mener jeg det? La det først være klart, pressen har gjort en viktig jobb med å avdekke flere saker om politikere og pendlerboliger. Er dette en sak. Ja.

Likevel har mange av disse sakene gått altfor langt.

Etterlatt inntrykk er nærmest at våre politikere er en gjeng uetiske kjeltringer. De mistenkeliggjøres i det vide og brede, men i de tilfellene der konklusjonene viser at det ikke er noe galt så får de knapt omtale.

I denne saken forteller NRK at tre generasjoner bodde i samme leilighet mellom salg av en bolig og til ny bolig var ferdig bygd. Det er vel noe flere har gjort.

Naboene over gata bor i kjelleren til hans bror mens de totalrenoverer huset, og svært mange jeg kjenner har hatt sine klamme måneder hos svigers mens de pusser opp.

I denne saken mistenkeliggjør til og med NRK sågar at Tina tok med seg Thomas og Ellis på 11 måneder til Oslo da hun skulle tilbake på Stortinget etter permisjon.

I alle år har unge politikere som vil kjempe om en plass på Stortinget blitt «lært» opp til viktigheten av å sogne til hjemfylket. I fremtiden kan det bli vanskeligere.

Fordi slik mediene nå driver disse sakene og slik skatteetaten tolker regelverket, så blir det langt mer krevende.

Jeg har ikke anelse om faktum i denne saken. Jeg har heller ikke snakket med Tina om den. Det jeg uansett er helt sikker på er at det har gått for langt.

Rekrutteringen til politikken kommer til å bli vanskeligere og livet «på utsiden» langt mer fristende for stadig flere. Pressen har også et ansvar.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS