Fredrik Solvang i studio med Erna Solberg torsdag kveld.
Fredrik Solvang i studio med Erna Solberg torsdag kveld.

Kaller Erna Solberg-intervju for «pusete»

Flere har reagert på Fredrik Solvangs intervju med Erna Solberg i Debatten torsdag kveld. NRK-profilen selv tar kritikken som et kompliment.

Publisert Sist oppdatert

Etter Erna Solbergs maratondag med norsk presse torsdag, stilte Høyre-lederen til nok et intervju med Fredrik Solvang på Debatten torsdag kveld.

Men intervjuet får nå kritikk for å være for pusete. 

På Twitter sammenligner MDG-politiker Eivind Trædal seansen med fredagsprogrammet Lindmo.

– Vi alle kjenner Fredrik Solvang som en tøff og skarp type. I kveld synes jeg han hadde en mer pusete stil. Det er flere enn meg som synes det ble veldig mykt og vennlig i kveld med tanke på hvor alvorlig denne saken er, utdyper han til VG.

Fredag melder også VG at flere klager på programmet er kommet inn til Kringkastingsrådet. Klokken 15.40 har antall klager steget til 150, melder VG.

Varamedlem i rådet, Abdullah Alsabeehg, ber om at saken blir behandlet i det neste møtet i oktober.

– Formen og innholdet i Solberg-intervjuet har skapt reaksjoner. Jeg regner med at klager til NRK vil hagle inn. Vi må ta folks reaksjoner på alvor. Dette må vi behandle ordentlig i NRKs Kringkastingsråd, sier Alsabeehg til VG.

Solvang selv tar kritikken med ro.

– Det tar jeg som et kompliment! Jeg blir oftest beskyldt for å være for hard, og når jeg bevisst valgte å forsøke å få Erna til å snakke om følelser, måtte jeg selvfølgelig legge an en annen tone, sier han til VG.

Til Dagbladet forklarer han at intervjuet skulle aldri være en utspørring.

– Vi kom sist i rekka av 17 intervjuer. Jeg har så stor respekt for alle de dyktige journalistkollegene som har vært i sving og gjort beinharde intervjuer med Erna Solberg i hele dag. Så stor respekt at jeg ikke ville prøve å verken gjenta eller overgå de veldig gode intervjuene som er gjort, sier han.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS