Avtroppende byrådsleder Raymond Johansen angrer på Facebook-innlegget om Solberg/Finnes-saken. Her er han avbildet da han deltok i Medienettverkets panelsamtale om kriseledelse.

Raymond Johansen beklager mediekritikk: – Burde ikke vært skrevet

Ap-politikeren erkjenner at Facebook-innlegget hans kunne oppfattes som konspiratorisk.

Publisert Sist oppdatert

Avtroppende byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, beklager sitt Facebook-innlegg der han spekulerte i medienes publisering av Erna Solberg/Sindre Finnes-saken.

– Min Facebook-status forrige uke, om medias arbeid med Solberg/Finnes-saken før valget, var egnet til å oppfattes som konspiratorisk. Jeg burde aldri brukt min posisjon til å så tvil om medienes uavhengighet og samfunnsoppdrag. Det beklager jeg på det sterkeste, skriver Johansen på sin egen Facebook-side torsdag formiddag. 

Det var Avisa Oslo som omtalte beklagelsen først.

Det opprinnelige innlegget ble publisert fredag i forrige uke, men ble raskt slettet. Han sa da til Journalisten det var fordi han ikke ville bli fremstilt som bitter.

– Statusen ble skrevet på tur i fjellet, og jeg så raskt at dette ble helt feil. Derfor slettet jeg den og beklaget det jeg hadde skrevet. Jeg har forsøkt å presisere dette flere ganger den siste uken. La meg være helt tydelig: De få minuttene den lå ute var minutter for mye. Den burde ikke vært skrevet. Enkelt og greit, skriver Johansen torsdag. 

Han skryter videre av at Norge har «en god og kritisk presse», og at det er «en forutsetning for et velfungerende demokrati».

Det var E24 som sist fredag kom med avsløringene om Sindre Finnes' aksjehandel mens kona Erna Solberg var statsminister.

Foruten Johansen, var det også flere andre på sosiale medier som spekulerte i medienes publisering av saken. 

Også LO-leder Peggy Hessen Følsvik kom med kritiske utspill, noe som fikk redaktørene i E24 og VG til å gå ut med en samlet kommentar.

Følsvik korrigerte sin uttalelse i etterkant.

– Når vi overraskende nok opplever at tunge aktører som byrådslederen i Oslo og LO-lederen viderebringer grunnløse konspirasjonsteorier må vi korrigere det bildet, sa E24-redaktør Lars Håkon Grønning til Medier24. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS