Julepraten:

Einar Tørnquist: – Jeg har nesten ikke fått tid til å kjenne på annet enn arbeidspress og utmattethet

– Det siste året har vært hektisk og slitsomt. I 2020 skal jeg bremse opp, sier programlederen og podkast-stjernen Einar Tørnquist.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Medier24 har stilt en blanding av personaliserte og generelle spørsmål til en rekke medieprofiler om året som har gått, og deres forhold til jula.

Denne gangen er det programleder, humorist og podkast-stjerne Einar Tørnquist som svarer.

– 2019 har vært et begivenhetsrikt år for deg, hvor spesielt podkasten og TV-serien med Jan Thomas har tatt helt av. Hvordan har det siste året vært? 

– Det siste året har først og fremst vært utrolig hektisk og slitsomt. Har nesten ikke fått tid til å kjenne på annet enn arbeidspress og utmattethet, men hvis man tenker kun på karriere har det jo vært uovertruffent. Jan Thomas har vist seg å være min lykkeamulett. Tenk at det var sånn det skulle bli. 

Einar Tørnquist og podkast-bestekameraten Jan Thomas.

– Du går inn i 2020 med Brille-debut i horisonten. Hva annet har du på blokka?

– I 2020 skal jeg bremse ørlitegrann mer opp og tilbringe mer tid med familien, men det blir nok bra trøkk allikevel. Podkastene «Jan Thomas og Einar blir venner» og «198 Land» fortsetter i sine respektive tempoer, Brille skal på lufta og det ser ut til å bli realisert minst ett tv-prosjekt til i løpet av våren.

– I tillegg har jeg planer om å lansere bøkene «Tørnquiz vol. 2» og «Tørnquiz vol. 3» samt dra på turné med geografikveldene jeg og Drillo har i blant. Det er vel de tingene jeg kan si noe om, men det er mer. Det er bra oppdekning, men jeg tror jeg skal klare å ordne meg litt sårt tiltrengt helgefri i 2020.  

– Hva gjør du i jula?

– Da går jeg i flymodus, tilbringer fjorten samfulle dager med familien og unner meg et par fotballkamper på tv. Det skal bli helt fantastisk kjenner jeg. Ja, også en liten pakkevariant ned til «Granca». Adios! 

– Når slapper du av og hva gjør du i så fall? 

– Jeg slapper av når jeg er i transport fra ett sted til et annet og på natta når jeg sover. Resten blir stort sett jobb eller småbarnsfaderlige sysler som hvor enn hyggelige de er slettes ikke kan regnes som avslappende. Neste år skal jeg komme meg ut i skauen på dagtid noen ganger. Det er det jeg egentlig vil. Spare meg opp fem-seks ledige timer og gå på skautur i dagslys. Går meditasjon en høy gang. Tipper jeg. Har aldri prøvd å meditere.

– Hva spiser dere til jul?

– Ribbe på min side og pinnekjøtt/kalkun-rotasjon på samboerens side. Så med litt flaks får jeg smakt på alt. 

– Hva husker du best fra medieåret 2019?

– Vanskelig å komme utenom alt styret rundt Laila Bertheussen i våres. Det var noe for seg selv, gitt. 

– Hva tror du vil påvirke medieåret 2020? 

– Vel, valgkampen i USA kommer jo til å bli dominerende, men det er jo et så kjedelig svar, så jeg svarer heller Erling Braut Hålands sjokkovergang til Stoke City som på ubegripelig vis beholder plassen i Championship.

Powered by Labrador CMS