Sportsdirektør Eirik Koren i Discovery.
Sportsdirektør Eirik Koren i Discovery.

Eirik Koren får jobben: Fortsetter som sportsdirektør i Discovery Networks

Ble konstituert i sommer, og nå er han ansatt fast.

Publisert

– Det smeller godt når OL blir det første jeg leder i denne jobben, sier Eirik Koren (38). 

I en melding fredag opplyser Discovery Networks Norge at han nå på fast basis får jobben som sportsdirektør i Norge.

- Men jeg har jobbet med så godt som samtlige vinter-OL siden Salt Lake i 2002, etter at jeg kom til NRK i 2000. Og jeg får lede et lag som har jobbet med olympiske leker flere ganger før. Så jeg er trygg på at vi skal kunne levere et minst like godt OL som NRK og TV 2 har levert før oss, sier Koren. 

Det er Discovery-eide TVNorge og Eurosport som skal vise OL i Pyeongchang i februar.

Koren er ikke helt ukjent med rollen: Han har vært konstituert sportsdirektør siden juni, og kom inn som produksjonssjef i Eurosport Norge i 2015. Han har bred produksjons-, leder- og medieerfaring fra NRK, TV 2 og eget selskap. I tillegg har han flere års erfaring fra lederroller i farmasiindustrien.

Discovery-sjef Tine Jensen er glad for å for Koren med på laget.

– Eirik har lang redaksjonell erfaring og har i tillegg et stort ledertalent. Han er også godt bevandret i rettighetslandskapet, sier Jensen.

– Han representer også den nye generasjonen medieledere, som tenker innhold og publisering på alle plattformer. Jeg er derfor veldig glad for det er nettopp Eirik som skal lede oss gjennom OL i Pyeongchang i februar, som mest sannsynlig blir de mest digitale lekene noen gang vist på TV. Han vil også bli et verdifullt tilskudd til den norske ledergruppen., sier Discovery-sjefen.

Koren tiltrer i den nye stillingen i januar.

Powered by Labrador CMS