Trond Sundnes, konsernsjef i DN Media Group.

DN-eier øker inntektene: Lønnsomheten går ned

DN Media Group øker de digitale abonnementsinntektene i tredje kvartal. 

Publisert Sist oppdatert

Eierselskapet til DN Media Group, NHST Holding, presenterte fredag kvartalstallene for tredje kvartal. 

Rapporten viser at DN Media Group øker inntektene, men at kvartalsresultatet går ned, som følge av kostnadsprogrammet konsernet lanserte tidligere i høst. 

EBITDA endte på 1,3 millioner kroner, etter engangskostnader på 12,7 millioner knyttet til kostnadsprogrammet. Det er en nedgang fra 11,1 millioner kroner samme kvartal i fjor. 

Konsernet har en underliggende kostnadsvekst på 1,1 prosent mot samme periode i fjor. 

– Lønnsomhetsutviklingen har vært svak siste kvartaler, noe vi også jobber hardt med å forbedre. Vi har akkurat gjennomført et lønnsomhetsprogram inkludert nedbemanning i konsernets fellesfunksjoner som vil gi innsparinger på i overkant av 60 millioner kroner kroner for neste år. Samtidig ser vi en god utvikling på noen av våre viktiste måltall, med betydelig digital vekst, sier konsernsjef Trond Sundnes.

konsernet melder også veksten i heldigitale abonnementsinntekster var på 19 prosent mot samme periode i fjor, og at 65,1 prosent av inntektene nå er digitale. Det er en økning på 5,6 prosent fra året før. 

- Vi har rekordhøyt engasjement hos abonnentene i våre publikasjoner i høst, og ser en god inntekts- og lønnsomhetsvekst i våre internasjonale publikasjoner. Men i Norge opplever vi at bedrifter og private konsumenter har blitt mere forsiktige, noe som påvirker etterspørselen etter våre produkter og tjenester.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS