I dokumentarserien «Petter – der ingen vil bo» flytter Petter Nyquist inn i en kommunal bolig i et belastet område i 40 dager.

Petter Nyquist med ny TV 2-serie

I dokumentarserien «Petter – der ingen vil bo» tar Petter Nyquist med kameraet og flytter inn i et av Oslos mest beryktede områder.

Publisert

Petter Nyquist ble først kjent for det norske folk som «Petter Uteligger» da han bodde 52 dager på gata i Oslo i 2014. Siden det har han blant annet tatt seerne med inn bak murene i Halden fengsel.

I sitt nyeste program på TV 2 flytter han inn i en kommunal bolig i 40 dager og lever med begrensede midler, for å dokumentere menneskene som har havnet utenfor.

I nabolaget bor enslige, uføre, personer med rus- og psykiatri-utfordringer og barnefamilier side om side. Felles for dem alle er at de av økonomiske, helsemessige eller sosiale årsaker ikke klarer å skaffe seg et egnet sted å bo. 

Nyquist fikk ideen til prosjektet i 2016 da han var mye på besøk hos en venn som bodde i en av Oslos mest beryktede kommunale blokker. 

– Vi snakket mye om bosituasjonen, og om hva det gjorde med han og de andre som bodde der at så mange mennesker med utfordringer var samlet i en og samme blokk. Denne verdenen var ukjent for meg, og jeg skjønte den nok også var det for mange andre. Siden den gang har jeg vært på innsiden av mange kommunale blokker, og skjønte at her er det mange historier som fortjener å bli fortalt. Stort sett hører du bare om det negative, men jeg var nysgjerrig på hvordan de som bor der egentlig har det, sier Nyquist.

Dokumentarserien er produsert av Teddy TV for TV 2. Produsent er Vidar Nordli-Mathisen, mens Are Faaberg har regi. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS