Kevin Vågenes spiller 17 forskjellige karakterer i ny NRK-serie.
Kevin Vågenes spiller 17 forskjellige karakterer i ny NRK-serie.

Har laget parodi på true-crime: – Viktig at ingen pårørende skulle føle seg støtt

I true-crime-komedien «Hva skjedde med Solveig?» spiller Kevin Vågenes 17 forskjellige karakterer.

Publisert

Kevin Vågenes, kjent fra blant annet Parterapi, spiller 17 forskjellige karakterer i NRKs nye serie «Hva skjedde med Solveig?» som går på kanalen i høst.

Serien kombinerer true-crime med komedie. Til Medier24 sier Vågenes at det er en parodi på true-crime.

– Men det er ikke en parodi på én konkret true-crime. Det var viktig for oss å lande på riktig side, slik at det ikke på noen måte føltes som at vi gjorde narr av en konkret sak eller at noen pårørende skulle føle seg støtt, sier han.

Valget om å lage en fiktiv historie var bevisst.

– Vi hadde ikke lyst til å basere det på noe som kunne være vondt for noen å se på. Denne balansen skulle bli riktig, slik at det ikke føltes usmakelig eller ubehagelig for noen, forteller Vågenes.

Han håper at folk vil se på serien for det det er; en true-crime-komedie, og tror ikke det vil komme reaksjoner.

– Jeg vil bli overrasket om det gjør det. Det er ingenting med historien som er basert på noen norske hendelser. Man har sett krimkomedier før. Jeg tenker at det går sikkert bra, sier han.

– En kommentar til politiarbeid

Serien handler om en blogger som direktesendte på bloggen sin i 2013. På sendingen skjer det noe med henne, og hun har aldri blitt funnet.

– Det handler om to gravejournalister som skal funne utav hva som har skjedd i bygda og vil gjøre et grundig arbeid for å finne utav sannheten, forklarer Vågenes.

En av hans favorittkarakterer er en lensmann som tok noen lettvinte løsninger for ti år siden.

– Så begynner journalistene å gå over saken. Da ser de at han har tatt noen valg som har vært katastrofale for innbyggerne i bygda. Jeg likte godt å spille ham, og det kan hende det er en kommentar til politiarbeid man har sett i ekte true-crimes, som kanskje ikke har vært så vellykket, sier han.

– Som?

– Jeg tror ikke jeg skal si konkret sak.

«Karaktermat»

Til Medier24 forteller han at han var spent på om han hadde flere karakterer å gå på, etter Parterapi.

– Dette var et nytt univers og ny måte å tenke karakterene på. Vi fant ut at det var fortsatt masse mennesker jeg ikke hadde laget noe på enda. Det var krevende, men gøy.

Han trekker fram at det er en god del forskjellige mennesker i ekte true-crime-serier, som vitner, politi og labteknikere.

– Det er så mange folk som er innom i en true-crime-serie, og mange er ganske nerdete på sitt felt. Der er det karaktermat, sier han.

– Vi håper at vi har laget noe som skal være ekte, spennende, men også fylt med absurd humor.

Powered by Labrador CMS