– Trump vant valget på fattige, hvite velgere. Vi kan spørre oss hvem de er og hva de driver med, eller vi kan begynne å «røle om Hitler»

- Sven Egil Omdal stikker hodet i sanden og gjør seg blind og dum, skriver Mímir Kristjánsson i en engasjert Facebook-diskusjon om mediene og det amerikanske presidentvalget.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Den norske mediedebatten etter Donald Trumps valgseier har gått hardt for seg, og man skulle nesten tro at det er her det har vært valg.

Også på herværende nettsted har omtalen vært omfattende.

Lørdag «svarte» Sven Egil Omdal på norske mediers selvpisking med en kommentar i Aftenbladet (og Schibsteds regionaviser), hvor han sammenligner Trump med Hitler - og avviser kravet om å respektere velgernes dom:

Likhetene er såpass betydelige at vi bør avvise kravet om å respektere velgernes dom. Det holder at vi aksepterer resultatet. Respekten bør vi reservere til noe som fortjener slikt.

 

Blant dem som har kritisert Omdal hardt er både «Facebook-Høyre» og Kjetil Rolness, men ikke minst også venstresida, med Klassekampens nyhetssjef Mimir Kristjánsson i spissen.

Sistnevnte skriver på Facebook blant annet om hva man kan gjøre «når den liberale eliten (og de fattige minoritetene) taper valg etter valg»:

Man kan, som meg, gå på desperat leting etter et flertall, forsøke å bygge en valgbar koalisjon som lover både sosial og individuell rettferdighet. Eller man kan, som Sven Egil, stikke hodet i sanden, gjøre seg blind og dum, og si "ingenting har hendt her, fortsett som før".

Les hele replikken til Mimir Kristjánsson:

Denne analysen er grunnleggende feil, og den er faktisk farlig. Her kan vi høre ropet på Titanics dekk: Stø kurs, ingen...

Posted by Mímir Kristjánsson on 12. november 2016

Powered by Labrador CMS