På bildet studerer Kirurgene Joakim Lagerløf (til venstre) og Lavra Balto sluttresultatet etter at Egil Pettersen måtte få ny nese.
Kirurgene Joakim Lagerløf (til venstre) og Lavra Balto studerer sluttresultatet etter at Egil Pettersen måtte få ny nese. (Bildet er gjengitt med tillatelse).

Slik fikk TV 2-profil Egil Pettersen ny nese

Den pensjonerte TV 2-journalisten oppdaget en prikk på nesetippen som viste seg å være hudkreft.

Publisert

I mai i fjor oppdaget tidligere TV 2-reporter Egil Pettersen en liten prikk på nesetippen som ikke ville gro. 

Den viste seg å være hudkreft.

Kirurgene ved Universitetet i Nord-Norge (UNN) ble nødt til å skjære vekk store deler av pensjonistens nese - og nå har han fått ny.

 Historien ble først omtalt i UNNs avis Pingvinavisa, og er gjengitt med tillatelse.

Pettersen er enormt imponert over jobben kirurgene har gjort, og nå ønsker han å takke dem.

Bit av øret

Egil Pettersen har måttet bruke bandasje på nesa. Det har skapt litt oppstandelse, sier han til Pingvinavisa. (Bildet er gjengitt med tillatelse).

Men det var ikke bare lett å få en ny nese. I den første operasjonen brukte kirurgene en bit av øret hans for å konstruere en ny nese.

Vevet ble avvist av kroppen og døde.

– Kanskje er det fordi jeg som journalist har dekket opptil flere kirurgbragder ved UNN når det gjelder kroppsdeler som har blitt sydd på igjen, at jeg aldri var engstelig for utfallet. De er altså så flinke og dedikerte de folkene her, og var skikkelig lei seg på mine vegne da første forsøk mislyktes. Jeg måtte nesten trøste dem mer enn omvendt, sier Pettersen til avisa.

Ved andre forsøk ble det manglende området i nesen erstattet med en stilket lapp fra kinnet, en «nasolabiallapp». 

Denne gangen gikk alt etter planen.

«Skal den se slik ut nå?»

Årlig opererer og rekonstruerer plastikk-kirurgene ved UNN rundt 100 nordnorske neser. Hudkreft på nesa er vanligere enn man skulle trodd, ifølge Pingvinavisa.

Egil Pettersen nye nese har grodd på plass -laget fra kinnvev. (Bildet er gjengitt med tillatelse).

I mai var det gått et år siden Pettersen fikk kreftdiagnosen - den tidligere TV 2-reporteren var tilbake for å møte kirurgene - og for å takke dem.

Nå har han erklært seg helt frisk - og helt fin igjen.

– Hvis jeg har forstått det rett, så skulle jeg egentlig fått det meste av oppfølging etter operasjonene fra det overbelastede fastlegesystemet vårt. Isteden ga kirurgene meg et mobilnummer hvor jeg kunne nå dem direkte. Jeg har kunnet sende dem bilder av nesa for å spørre: «Skal den se slik ut nå?», sier Pettersen til avisa.

Powered by Labrador CMS