TV 2-reporter Egil Pettersen fikk denne uken TV 2-distriktenes hederspris for jobben han har gjort for kanalen i Tromsø.

TV 2 hyllet «tidenes frihetskjemper» med hederspris: – Norges beste distriktsreporter

Mange rosende ord ble sagt da Egil Pettersen ble hedret av sine kolleger denne uken.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I  nesten tre tiår har Egil Pettersen vært TV 2s faste reporter i Tromsø. Ved årets slutt pensjonerer veteranen seg, og torsdag kveld ble han tildelt TV 2-distriktenes egen hederspris.

Samtidig med prisutdelingen ble Pettersen også titulert som «tidenes frihetskjemper» og i begrunnelsen for tildelingen, skriver juryen.

«Egil Pettersen har i 28 år markert seg som Norges beste distriktsreporter.  Han har skildret et enormt område, i lange perioder alene, og likevel slått NRK med sitt gigantiske apparat ned i støvlene.»

« Egil har i sine fortellinger alltid forsøkt å avdekke urett.  Mot samer, mot fiskere, mot arbeidsfolk, mot de som ikke har sin egen stemme.  Mot de som sitter nedersts ved bordet.  Og han har konsekvent vært kritisk til det han kaller sentralmakta. 

«Altså de som sitter i Oslo og bestemmer hvordan folk langt unna skal ha det. Han har balansert journalistikken og vist alle hvor flotte, flinke gode og fantastiske folk det er i nord. Og hvor viktig det er å bevare naturen.»

«Alt dette har han gjort med sin unike kraft og fortellerkunst. Og med klokskap, humor, kjærlighet, menneskelighet og vidd».

Nylig ble det også kjent at Karen Anna Kleppe erstatter Pettersen i Tromsø. Kleppe har tidligere jobbet for TV 2 i Bergen.

Powered by Labrador CMS