Her fra forrige runde i retten. Sigurd Holter Torp og Severin Slottemo Lyngstad (til venstre) er advokatene til TV 2, mens Andreas Bruun Bernt (til høyre) og Ole Rasmus Asbjørnsen (ikke i bildet) representerer Viaplay.

TV 2 og Viaplay Group enige om forlik

Viaplay anklaget TV 2 for tyveri av Premier League-klipp. Nå har de blitt enig om forlik.

Publisert Sist oppdatert

TV 2 og Viaplay Group enige om forlik av Premier League-sak, melder TV 2 i en pressemelding.

Saken gjaldt TV 2s bruk av korte utdrag fra utvalgte Premier League-kamper i sine generelle nyhetssendinger mellom 7. august og 27. august 2022. 

Viaplay Group har eksklusive rettigheter til å vise Premier League-fotball i Norge fram til 2028.

Viaplay anklaget TV 2 for tyveri av Premier League-klipp i august 2022, og varslet søksmål og millionkrav. TV 2 svarte med at de forstod lite av kritikken, og at de kun benyttet seg av nyhetsretten.

I Oslo tingrett ble TV 2 dømt til å betale erstatning til Viaplay for urettmessig bruk av Premier League-klipp. TV 2 ble også dømt til å betale 1,2 millioner kroner i saksomkostninger til Viaplay.

Dommen fra Oslo tingrett 17. februar 2023 ble anket av begge parter, og ankesaken var berammet til 7. november 2023. 

Partene har nå inngått forliksavtale, som innebærer at ankesaken trekkes, og dommen fra Oslo tingrett blir rettskraftig.

TV 2 ønsker ikke å opplyse vilkårene for forliket i pressemeldingen, og viser til at de er konfidensielle.

– Vi ønsker å unngå dyre rettslige prosesser, og vi har kommet til et forlik med Viaplay som vi kan leve med, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Lene Eltvik Vindfeld i TV 2.

– Selv om vi, basert på bransjepraksis, har lagt til grunn en lavere terskel for nyhetsrett enn det tingretten kom frem til, er det fordelaktig å få en rettslig avklaring, slik at både de som eier rettigheter og de som utnytter klipp vet hva de skal forholde seg til.

Viaplay Group sportsdirektør, Peter Nørrelund, forteller i meldingen at de er glade for forliket.

– Det gir klarhet til markedet og reflekterer vår posisjon om at investeringer i premium sportsinnhold bør beskyttes på en forsvarlig måte, noe som kommer alle parter og seere til gode, sier Nørrelund.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS