Redaktør Einar Tho og Lillian H. Sortland

Haugesunds avis kutter frekvens

Nok en avis går fra seks til tre papiraviser i uken. 

Publisert Sist oppdatert

Nok en Amedia-avis reduserer antallet papirutgaver fra seks til tre. 

Nå er det Haugesunds Avis som kutter. Endringen vil skje fra 11. mars, og avisen vil fremdeles ha e-avis seks dager i uken. 

- Selv om papiravisen fortsatt er populær, er de digitale flatene nå klart viktigst for abonnentene våre. Samtidig har kostnadene til trykk og distribusjon økt kraftig de siste årene. For å beholde redaksjonell kraft og trygg økonomi, endrer vi nå papirfrekvens, sier ansvarlig redaktør og administrerende redaktør Einar Tho i Haugesunds Avis.

Papirutgavene vil fra 11. mars komme tirsdag, torsdag og fredag. Fredagsutgaven vil bli en spesielt fyldig helgeutgave. Vi ser også at endringer i distribusjon- og posttilbud etter hvert ville gjøre god levering av lørdagsaviser vanskelig for store deler av distriktet.

Haugesunds Avis fortsetter med seks daglige e-aviser.

- Dette skjer fordi vi ser at mange gjerne vil lese en redigert og sekvensiell utgave, også digitalt. Vi vil samtidig sørge for at papiravisleserne får med seg det viktigste fra dagene uten papiravis, forklarer Tho.

- Haugesunds Avis har sunn og solid økonomi, men ser at dette grepet er nødvendig for at vi skal bruke mest mulig av inntektene våre på å lage god journalistikk, framfor å bruke mer og mer penger på papir og kjøring. Vi tilpasser oss lesere og annonsører,og rigger oss videre for en god framtid, sier Tho.

De siste dagene har flere Amedia-aviser gått fra seks til tre utgaver. Først ut var Drammens Tidende, tett etterfulgt av Bygdeposten og Avisa Nordland

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS