TV 2s journalist Fredrik Græsvik og generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen.

Vil ha Elin Floberghagen til å se på Græsvik-sak

Eirik Furuseth ønsker at generalsekretæren bruker sin initiativrett i PFU. – Furuseth virker fullt ut i stand til å klage selv, svarer Floberghagen.

Publisert

I et innlegg i Aftenposten, ber finansmann Eirik Furuseth generalsekretær i Norsk Presseforbund, om å ta opp en sak på initiativretten.

Det handler om at han føler seg urettmessig behandlet av TV 2s utenriksjournalist Fredrik Græsvik en helg i juni i år.

«Græsvik rev ned sin egen (og TV 2s) integritet og troverdighet. Gjennom sin oppførsel skapte han også interessekonflikter og utløste spekulasjoner om inhabilitet.», skriver han i innlegget.

Han mener det at Græsvik sendte meldinger til til både ham og hans arbeidsgiver faller inn under punkt 2.2 i Vær Varsom-plakaten. Punktet handler om pressens uavhengighet, integritet og troverdighet.

Både Græsvik selv, og TV 2s konsernsjef Olav T. Sandnes har tidligere beklaget Græsviks oppførsel.

Floberghagen har tidligere uttalt til Medier24 at PFU vanligvis ikke behandler saker om upublisert materiale, men at det er en mulighet til å se og klage på den journalistiske prosessen.

– Vi har ikke vurdert å bruke initiativretten i denne saken, da Furuseth virker fullt ut i stand til å klage selv, sier Floberghagen til Aftenposten.

Hun sier at dersom Furuseth ønsker å skrive en klage, kan PFU-sekretariatet hjelpe ham med å finne relevante punkter å klage på.

Powered by Labrador CMS