Martin Johnsrud Sundby skal øse av sin ski-kunnskap for Viaplay den kommende sesongen.

Martin Johnsrud Sundby blir ny langrennsekspert i Viaplay

Tidligere OL-gullvinner Martin Johnsrud Sundby blir ny langrennsekspert for Viaplay den kommende sesongen.

Publisert

Sundby blir en fast del av Viaplay Vinters sendinger den kommende skisesongen, blant annet under Tour de Ski. Det skriver Viaplay selv i en pressemelding torsdag.

– Jeg håper jeg kan bruke mye av min kunnskap og mine erfaringer for å gi seerne en bedre forståelse og dypere innsikt i hva som faktisk foregår i løpet av en hektisk konkurransedag eller helg. Det vil også være en ambisjon å kunne sette søkelys på interessante momenter og situasjoner som ikke nødvendigvis kommer så godt frem umiddelbart. Det er heller ikke utenkelig at jeg vil stille et kritisk spørsmål eller to. Dette blir gøy, sier Johnsrud Sundby.

Sportssjef i Viaplay Group Norge, Kristian Oma, er strålende fornøyd med at Johnsrud Sundby skal bidra med sin kompetanse og innsikt i Viaplays langrennssendinger.

– ­Vi jubler over at vår vinter- og langrenns-satsing nå spisses ytterligere med Johnsrud Sundby på laget. Og dette sender et klart signal om at Viaplay har store ambisjoner foran vinteren som kommer. Johnsrud Sundby besitter en herlig kombinasjon av verbal slagferdighet og kompromissløshet i sine betraktninger. Han har også store ambisjoner både for langrennssporten og tv-produktet, og kommer nok til å ta godt for seg så snart han kommer i gang, sier Oma.

Johnsrud Sundby er blant Norges mest meriterte langrennsløpere. I løpet av karrieren vant han to OL-gull, fire VM-gull, den totale verdenscupen tre ganger og totalt 30 verdenscuprenn. I tillegg har han vunnet Tour de Ski to ganger. Nå gleder han seg til å bruke sine egne erfaringer fra skisporet i ekspertrollen for Viaplay, som i år har rettighetene til å sende hele Tour de Ski.

– Jeg ser veldig frem til å få jobbe tett med et team som allerede er stappfullt av kunnskap om langrenn. Viaplay er en ung aktør på langrennsarenaen, men jeg er ganske sikker på at dette teamet skal kunne levere et underholdningsprodukt på vinterstid som matcher de gamle og rutinerte. Det er en ære å få mulighet til å være med på dette, sier han.

Johnsrud Sundby blir dermed en del av Viaplays langrennsekspertpanel som fra før består av Marthe Kristoffersen, Vidar Løfshus, Niklas Dyrhaug og Åge Skinstad.

Powered by Labrador CMS