Manchester Citys Erling Braut Haaland.

Forfatter ut mot TV 2 etter intervju om Haaland-bok: – TV 2s håndtering var ekstra merkelig

Spør rett ut om TV 2 var redd for boikott fra Haaland. TV 2s Jansen Hagen vil ikke kommentere vurderinger rundt upublisert innhold, skriver Josimar.

Publisert Sist oppdatert
Eirik Grasaas-Stavenes, utenriksjournalist i Klassekampen og forfatter av boken Makta i drakta.
Eirik Grasaas-Stavenes, utenriksjournalist i Klassekampen og forfatter av boken Makta i drakta.

I april gjorde TV 2 et intervju med forfatter og Klassekampen-journalist Eirik Grasaas-Stavenes om hans bok «Makta i drakta», hvor han presenterer noe kritikk mot Haaland-familien. Selv om forfatteren var lovet at intervjuet skulle publiseres, trakk TV 2 tilbake artikkelen etter en intern vurdering, skriver Josimar, som spør:

«Fryktet TV 2 Haaland-boikott?»

– For en som selv har jobbet 13 år i pressen var dette veldig merkelig. Etter intervjuet var ferdig og saken var skrevet, ble Alfie Haaland kontaktet for en kommentar. Da snudde alt fra det som til da hadde vært en artikkel klar for publisering til å bli «work in progress», utsettelse av publisering, til at det ikke ble publisert i det hele tatt, forteller Eirik Grasaas-Stavenes til Josimar.

Han reiser spørsmĂĄlet om det kan ha vært reaksjoner fra Team Haaland som fikk TV 2 til ĂĄ la være ĂĄ publisere. Svaret han fikk, var i følge Josimar, en  «intern helhetsvurdering».

Josimar har vært i kontakt med sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 som skriver i en SMS:

«Kommenterer ikke ikke-publisert redaksjonelt innhold – eller vurderinger. Generelt kan jeg si at vi – i likhet med andre redaksjoner – gjør mange bakgrunnssamtaler og intervjuer som ikke nødvendigvis resulterer i publisering. Det kan det være mange grunner til, og de færreste er spesielt spennende».

Les hele saken hos Josimar.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss pĂĄ: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS