Fra og med 2026 vil OL være tilbake på NRK sine flater.

OL tilbake på NRK

NRK bekrefter at de har sikret seg rettighetene til å vise fire OL.

Publisert Sist oppdatert

De olympiske lekene er fra 2026 tilbake på NRK etter at Discovery har hatt rettighetene siden 2018.

Avtalen gjør at NRK har sikret seg muligheten til å sende samtlige OL-øvelser fra 2026-2032 på TV, radio og på nett.

– Dette er en fantastisk nyhet for NRK. En viktig del av vårt oppdrag som allmennkringkaster er å samle folk rundt store idrettsbegivenheter, og det er ingen arrangementer som kan måle seg med OL, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen til NRK.

VG meldte om saken først.

Sist gang NRK hadde OL-rettigheter på alle plattformer var sommer-OL i London tilbake i 2012.

Også på Warner Bros. Discovery

Avtalen sikrer også at Warner Bros. Discovery får parallellrettigheter til å sende de olympiske lekene for sine abonnenter i Norge fra 2026-2032.

– De olympiske leker engasjerer millioner av fans verden over, og vi er glade for å kunne forlenge forholdet vårt til IOC frem til 2032, sier nordisk sportsdirektør i Warner Bros. Discovery, Morten Johannessen i en pressemelding.

– I forkant av det som tegner til å bli storslåtte olympiske leker i Paris i 2024, der vi i Norge har eksklusive rettigheter både lineært og digitalt, er det supert å allerede nå kunne bekrefte at fans kan nyte alle øyeblikk av de kommende fire olympiske lekene på Warner Bros. Discoverys digitale plattform.

Til 2032

Vinter-OL i Italia i 2026 skal bli det første, skriver avisen, mens sommer-OL i Los Angeles i 2028 blir de neste lekene som skal vises.

NRK skal også vise vinter-OL i 2020, men der er arrangør ennå ikke avklart. Sommer-OL i 2032 i Brisbane får også NRK rettighetene til.

– OL er det største som skjer innen idretten, så dette gleder vi oss vanvittig til! Det er en langsiktig avtale som kommer hele det norske publikum til gode. Vi har det beste laget i alle ledd, og vi skal følge både de norske og de utenlandske stjernene tett i kampen om olympiske medaljer, sier sportsredaktør i NRK, Espen Olsen Langfeldt til NRK.

Powered by Labrador CMS