Tidligere Nettavisen-journalist Espen Teigen.
Tidligere Nettavisen-journalist Espen Teigen.

Espen Teigen gjør aviscomeback

Tidligere Frp-rådgiver og Nettavisen-journalist Espen Teigen (30) gjør comeback i journalistikken, og skal i høst jobbe med politikk og valg for Trønder-Avisa.

Publisert Sist oppdatert

Teigen starter i Trønder-Avisa allerede i august, i første omgang i et korttidsvikariat, skriver avisen i en pressemelding.

– Espen Teigen er en stor journalistisk ressurs. Han har nyhetsteft, er ikke redd for å stille kritiske spørsmål og søker mot konfliktfylte saker. Dette er viktige roller for en regionavis, sier sjefredaktør Sivert Rossing i Trønder-Avisa.

Teigen har i to omganger vært journalist i Nettavisen. I februar 2022 sluttet han i avisen. Like etter kom opprullingen om at Teigen har lånt penger fra to kilder.

Dagbladet meldte også at han har lånt penger av politikere og rådgivere på Stortinget - mens han var Nettavisen-journalist.

Etter dette varslet Nettavisens sjefredaktør, Gunnar Stavrum, at de ville gjøre en full gjennomgang av Teigens produksjon av artikler.

Det ble ikke funnet ytterligere bindinger i gjennomgangen.

– Han har gjort noen dumme valg

– Vi er kjent med Teigens historikk. Han har gjort noen dumme valg, og vært langt nede som følge av det. Nå har han tatt kontakt med oss og ønsket en ny sjanse i journalistikken, og det mener jeg han er klar for. Han vet selv hva som står på spill, Teigens karriere tåler ikke en ny runde med uryddigheter, sier Rossing.

Teigen sier at han er takknemlig for muligheten hos Trønder-Avisa.

– Jeg gikk på trynet. Det er om man reiser seg igjen som er avgjørende. Jeg skal vise meg verdig den muligheten jeg nå får, og det aller viktigste for meg er å levere spennende saker som er kritiske til makta, uansett partifarge, sier Teigen.

Han gleder seg, forteller han.

– Det er leserne som gir oss tillit. Hver dag skal jeg jobbe hardt for å gjøre meg verdig den. Fra første stund lover jeg å hive meg rundt, skrive saker som engasjerer og aldri sky konflikter eller kritiske spørsmål. Jeg skal heller ikke legge skjul på at det blir fryktelig godt å komme hjem til Trøndelag, der jeg hører hjemme, sier Teigen.

I mars ble det kjent at Teigen hadde fått ny jobb som kommunikasjonssjef etter skandalen.

Nå er det altså kjent at han bytter jobb igjen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS