Mari Kaslegard tar over etter Ayne Kifle Assefa Aalen.
Mari Kaslegard tar over etter Ayne Kifle Assefa Aalen.

Mari Kaslegard er Under Duskens nye aktualitetsredaktør

Den nye aktualitetsredaktøren til Under Dusken må sjonglere to jobber i sommer.

Publisert

20 år gamle Mari Kaslegard er studentavisa Under Duskens nye aktualitetsredaktør.

Hun har hatt verv som journalist i studentavisa i to semestre som journalist, og tar over etter Ayne Kifle Assefa Aalen.

– Det har vært skikkelig artig, både å skrive og få spennende erfaring, men også å være en del av Studentersamfundet, forteller hun til Medier24 om sitt første år.

For Kaslegard blir det viktig å gi journalistene hun har ansvaret for nok kunstnerisk frihet og å passe på at de får en tydelig litterær stemme.

– Særlig med tanke på de nye journalistene som blir tatt opp. Da er det å følge opp de så godt som mulig og sørge for at de får en trygg og god start på vervet sitt, samtidig som at de får utfolde sitt eget særpreg og dyrke det de er interessert å skrive om, sier hun.

– Aktualitet er en bred seksjon der det er åpent for at folk kan komme med egne ideer og leke med sjanger.

Hun har allerede begynt å kartlegge sakene til sine journalister som skal på trykk til neste utgave som er 15. august. I tillegg er det journalistopptak rundt helgen høstsemesteret begynner.

Samtidig er hun sommervikar i lokalavisa Hallingdølen.

– I sommer blir det viktig å ha orden på de to forskjellige medieoppgavene, som er å skrive gode saker for Hallingdølen, samtidig å ha oversikt over det vi skal produsere om bare fire uker, sier hun.

I Hallingdølen har hun fått brynt seg på nyheter, men forteller at det er reportasje hun liker best.

– Jeg har blitt kjent med hjembygda mi på en ny måte, og ikke minst fått dyrket nynorsken litt. Det er en fin plass å utfolde seg på det språklige, kommenterer hun.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS