Google avviser EU-anklager om misbruk av dominans: – Android har ikke skadet konkurransen

Google avviser EUs anklager om at nettgiganten misbruker sin markedsdominans med operativsystemet Android.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Brussel (NTB-Ritzau-AFP): – Android har ikke skadet konkurransen. Det har utvidet den, skriver visedirektør Kent Walker i Google i et blogginnlegg.

EUs konkurransekommissær Margrethe Vestager anklaget i april Google for å misbruke sin posisjon i markedet. Påstanden var at Google tvinger telefonprodusenter som vil bruke Android-systemet, til å installere Googles egne apper på forhånd. I juni sendte Vestager en ny henvendelse der Google ble anklaget for å favorisere sin egen tjeneste med prissammenligninger i generelle søkeresultater.

– Vi har vist hvordan Android-systemet er omhyggelig avbalansert med hensyn til brukere, utviklere, maskinvareprodusenter og mobiloperatører, framholder Walker.

Googles svar til EU kommer en uke etter at selskapet avviste EUs anklager i en separat sak som omhandler netthandel og reklame. Vestager har blant annet beskyldt den amerikanske nettkjempen for å kunstig begrense andre nettsteders mulighet til å vise søkeannonser fra Googles konkurrenter. Google risikerer i ytterste konsekvens bøter på opptil ti prosent av den samlede omsetningen i de sakene som EU har reist mot selskapet.

Powered by Labrador CMS