MediaPuls 165: Google kan få 60 milliarder kroner i bot for å ha manipulert søkeresultater

PODKAST: Google risikerer rekordbot før sommerferien. Facebook hjelper norske politikere i forkant av valget, og Instagram vil merke annonser tydeligere.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Facebooks representant for EMEA (Europa, Midt-Østen og Afrika) med ansvar for offentlige og politiske kontakter, har vært på Norges besøk for å lære norske politikere i forkant av valget å bli flinkere til å bruke Facebook sine verktøy. MediaPuls møtte Sean Evins på en litt bråkete café for å høre mer om dette initiativet, med Brexit, Trump og det franske og britiske valget friskt i minnet.

EU-kommisjonen fortsetter sitt «korstog» mot de store amerikanske selskapene. Google risikerer å ta Intel ned fra førsteplassen for hvem som har fått størst bot. Mens Intel fikk 1,2 milliarder dollar i bot i 2009, kan Google risikere en bot opp mot 6,6 milliarder euro, tilsvarende 62 milliarder norske kroner, for å ha manipulert søkeresultater knyttet til produkter «vi» har søkt etter.

I spalten «sosiale medier siden sist» ser vi nærmere på;

  • Facebook vil gi annonsørene mer kontroll over hvor annonsene deres vises på Facebook, Instant Articles og gjennom Audience Network
  • Facebook vurderer å la mediehus selge abonnement gjennom Facebook-appen
  • Facebook-botene blir smartere
  • Instagram vil gjøre sponsede poster mer synlig, og
  • Politiet i Thailand har sporet opp og stengt ned en stor klikkfarm

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS