NRK Sport-redaksjonen markerer Facebook-avskjeden slik tirsdag.

NRK Sport legger ned sin Facebook-side

– Det kjennes helt riktig ut ikke å gjøre seg avhengig av Facebook, sier NRK-redaktør.

Publisert Sist oppdatert

NRK Sport legger ned sin Facebook-side, bekrefter de på siden tirsdag formiddag.

Siden har over 220.000 følgere.

«Det er en tid for alt, nå legger vi ned Facebook-siden vår. Tusen takk for følget og alt engasjement dere har vist – og tusen takk for at vi fikk dele alle de herlige sportsøyeblikkene med dere i over 12 år!», heter det i en uttalelse på siden.

Avtroppende NRK Sport-redaktør Egil Sundvor bekrefter overfor Medier24 at siden legges ned førstkommende torsdag 1. september.

– Dette er et ledd i NRKs strategi om å styrke egne plattformer, og bli mindre avhengig av tredjepart, sier han til Medier24.

Sundvor mener det er helt riktig av redaksjonen å forlate plattformen, selv med så mange følgere og flere års publiseringshistorikk.

– Det kjennes helt riktig ut ikke å gjøre seg avhengig av Facebook. Vi føler oss trygge på at vårt innhold vil nå bredt ut uten Facebook, sier han.

NRK Sport vil fortsette å være på Instagram.

Nedleggelsen føyer seg inn i rekken av tidligere slettinger av NRK-sider på Facebook.

Tidligere denne måneden la NRK P3 ned sin side, mens tidligere i sommer ble det kjent at NRK Nyheter også forsvant fra den sosiale plattformen.

Årsaken er at NRK skal publisere mindre i sosiale medier, og være mindre avhengige av tredjeparter.

NRK har også tidligere allerede fjernet flere sider - både på Facebook og Instagram - og varslet at det vil komme fremtidige nedleggelser.

Mediehuset har samtidig vært klar på at de ikke vil forlate Facebook helt med det første.

Powered by Labrador CMS