NRK P3 har vært på Facebook i over et tiår. Neste uke er det slutt.

Nå fjerner også NRK P3 sin Facebook-side

– Det er selvsagt en bismak ved å legge ned en konto som mange P3-ansatte har brukt mye tid og krefter på, innrømmer P3s redaksjonssjef for nett overfor Medier24.

Publisert Sist oppdatert

NRK P3 har bestemt seg for å legge ned sin Facebook-side med i overkant av 217.000 følgere.

Det skriver kanalen på nettopp sin Facebook-side.

«Vi legger ned Facebook-siden vår. Tusen takk for følget! NRK skal publisere mindre i sosiale medier fremover, og en av konsekvensene er at P3s konto legges ned.», heter det i uttalelsen.

P3s redaksjonssjef for internett, Daniel Ramberg, bekrefter overfor Medier24 at siden først vil bli fjernet neste uke.

Nedleggelsen føyer seg inn i rekken av tidligere slettinger av NRK-sider på Facebook. Tidligere i sommer ble det kjent at NRK Nyheter ville forsvinne fra den sosiale plattformen.

Ramberg poengterer at det handler om at mediehuset skal styrke egne plattformer og gjøre seg mindre avhengige av tredjeparter.

– Det er selvsagt en bismak ved å legge ned en konto som mange P3-ansatte har brukt mye tid og krefter på siden den ble opprettet for 15-16 år siden, men mange av de som følger kontoen har naturlig nok også blitt 15-16 år eldre, og absolutt alle tall peker på at færre og færre unge bruker Facebook, opplyser Ramberg til Medier24.

– P3 treffer rett og slett ikke de vi skal og må treffe på Facebook lenger. Når vi nå avvikler P3s Facebook-konto betyr det at vi kan prioritere tid og krefter på å bruke de kontoene vi vet treffer ungt, og også finne nye måter å treffe de vi vet NRK generelt ikke treffer, fortsetter han.

Ramberg understeker at P3-stoff fortsatt blir å finne på NRKs større Facebook-kontoer, samt andre sosiale medier, en god stund fremover.

– Mange av de journalistiske sakene vi lager publiseres også på NRK Nyheters Snapchat- og Instagram-konto, eller får et uttak på en av distriktskontorenes kontoer, sier han.

– I tillegg publiserer vi fortsatt på P3s Instagram-konto, og så får vi se etter hvert om vi også kommer oss på andre plattformer med nye kontoer. Det er fortsatt ikke manko på steder å finne P3-stoff på internett, sier Ramberg.

NRK har også tidligere allerede fjernet flere sider - både på Facebook og Instagram - og varslet at det vil komme fremtidige nedleggelser.

Mediehuset har samtidig vært klar på at de ikke vil forlate Facebook helt med det første.

Powered by Labrador CMS