Overtagelsen av Pressens hus ble gjennomført fredag. Fra venstre: Kenneth Harstad (prosjektsjef Aspelin Ramm), Per Brikt Olsen (Fagpressen), Elin Floberghagen (Norsk Presseforbund), Torill Roås (MBL) og Kristin Viker Aanesen (NTB).

Her overtar de Pressens hus

– Endelig kan vi flytte inn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Etter en rekke utsettelser overtok endelig elleve presseorganisasjoner sine nøkkelkort til Pressens hus i Oslo fredag formiddag.

NTB-sjef Mads Yngve Storvik (t.v), Per Brikt Olsen, Adm. direktør i Fagpressen og Kenneth Harstad, prosjektsjef Aspelin Ramm under overtakelse av Pressens Hus fredag.

– Vi gleder oss stort til å samle medieorganisasjonene og dele kontorlokaler. Og ikke minst har vi et felles mål om å gjøre huset til en destinasjon og et samlingssted for kunnskap og debatt om medier og journalistikk, sier administrerende direktør i Fagpressen, Per Brikt Olsen.

Han har de siste årene ledet arbeidsgruppen som fikk realisert prosjektet.

Nå begynner innflyttingen i det nye bygget, for organisasjoner som eksempelvis NTB, Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening og Fagpressen.

Planen er at de første arrangementene skal gå av stabelen i juni, opplyser Pressens hus.

– Endelig kan vi flytte inn. Det er ikke en overdrivelse at denne arbeidsgruppa til tider har stått på døgnet rundt for å realisere drømmen om Pressens hus. Uten arbeidsgruppas innsats og stødige prosjektstyring, hadde vi ikke stått her i dag, sier NTBs sjefredaktør Mads Yngve Storvik.

Også generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, gledet seg over dagen.

– Pressens hus har som visjon å styrke journalistikkens stilling i samfunnet. Det skal vi blant annet gjøre ved å være et sted folk kan komme for å forstå mer om mediene og et hus der vi åpent kan diskutere medier og journalistikk, sier hun.

Powered by Labrador CMS