Guri Istad (t.h) blir daglig leder i Pressens Hus. Her er hun avbildet sammen med IJ-leder utenfor huset i Oslo.
Guri Istad (t.h) blir daglig leder i Pressens Hus. Her er hun avbildet sammen med IJ-leder utenfor huset i Oslo.

Guro Istad blir daglig leder i Pressens Hus: – Gleder meg voldsomt

– Jeg har sjeldent opplevd at en kandidat får så mange lovord fra bransjekollegaer, sier IJ-leder Siri Skaalmo om den nye sjefen.

Publisert

Guro Istad blir daglig leder av Pressens Hus, og tiltrer i jobben 1. august. Det skriver Institutt for Journalistikk (IJ) i en pressemelding.

Istad har har jobbet som journalist, reportasjeleder og nyhetsleder kultur, og har erfaring fra både BA, BT og VG. Hun har også vært prosjektleder for Oslo Media House. Nå er hun redaktør i Kitchen reklamebyrå.

– Jeg er ydmyk overfor oppgaven jeg har foran meg, og ser frem til vi fyller huset med masse godt, interessant og lærerikt innhold, sier Istad.

– Vi skal lage et Pressens hus som pressefolk og medieinteresserte i hele landet føler seg hjemme i. Det gleder jeg meg voldsomt til å ta fatt på.

IJ-leder Siri Skaalmo er glad for at Istad har takket ja til jobben.

– Vi lette etter gull, og jeg har sjeldent opplevd at en kandidat får så mange lovord fra bransjekollegaer, sier IJ-leder Siri Skaalmo.

På tross av en intervjuprosess som har foregått på Teams er det allerede utvekslet både ideer, planer og visjoner for hva rollen som daglig leder på Pressens hus skal fylles med, skriver IJ i meldingen.

Pressens Hus er et resultat av et samarbeid på tvers av mange organisasjoner.

Blant bidragsyterne er Norsk Presseforbund, Fagpressen, Faktisk, Institutt for Journalistikk og Landslaget for lokalaviser.

Det samme er Mediebedriftenes Landsforening, Norsk Journalistlag, Norsk Lokalradioforbund, Norsk Redaktørforening, NTB og SKUP.

Powered by Labrador CMS