På bildet er Ingvill Dybfest Dahl, som er ny anmelder i Filmpolitiet.
Ingvill Dybfest Dahl er ny anmelder i Filmpolitiet.

Ingvill Dybfest Dahl er ny anmelder i NRK P3s Filmpolitiet

Den tidligere VG-journalisten forlater fast jobb for vikariat i Filmpolitiet. – Enkelte vil si det er galskap, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

Ingvill Dybfest Dahl har startet i et vikariat som film- og serieanmelder i Filmpolitiet i NRK P3, bekrefter hun overfor Medier24.

– Jeg velger selv å tolke valget som at jeg er modig og lærevillig. Enkelte vil si det er galskap å si opp en fast jobb for å ta et vikariat, men de gærne har det godt!

Dybfest Dahl har nærmere 15 år bak seg i diverse stillinger i VG, deriblant som journalist, frontsjef og nyhetsleder.

Hun er kanskje mest kjent for sin tid som journalist i VG Rampelys, og som avisens film og TV-ekspert.

– Det store, skumle hoppet for meg var å slutte i VG etter nær 15 år, noe jeg gjorde i september.

Da begynte hun i jobben som kommunikasjonsrådgiver i Norsk filminstitutt, som hun har vært i frem til nå. Men da hun så P3-jobben utlyst på Facebook, «måtte hun bare søke».

– Filmpolitiet har vært en drømmejobb for meg så lenge jeg kan huske. Og i tillegg til filmfeltet har jeg lenge hatt lyst til å jobbe med podkast og radio. Så da jeg fikk tilbudet, var det som å sette et kakefat med både suksessterte og kokosboller foran meg: Umulig å si nei, sier hun.

Dybfest Dahl har også tidligere jobbet i Fædrelandsvennen og i Østlands-Posten. Vikariatet hun nå går inn i, varer ut året.

– Det er kjempegøy å begynne i Filmpolitiet! Det er en anledning til å daglig dykke ned i et felt jeg elsker. I tillegg har Birger Vestmo, Sigurd Vik og de andre som jobber her føltes som en skikkelig heiagjeng, så jeg er lett euforisk for tiden.

Powered by Labrador CMS