Bilde av Ragna Nordenborg
Ragna Nordenborg var programleder-profil hos NRK på podkast og radio før hun forlot mediehuset i 2021. Nå er hun tilbake som redaksjonssjef.

Ragna Nordenborg gjør NRK-comeback - blir redaksjons­leder for lyd

– Denne jobben måtte jeg ha, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

Ragna Nordenborg er ansatt som redaksjonssjef for lydområdet i NRK Dokumentar og samfunn.

Hun danket ut 16 kandidater til jobben.

Hun hentes fra jobben som redaksjonell leder for kulturformidling i Nasjonalbiblioteket, der hun har jobbet siden 2021.

Da hadde hun jobbet i NRK i nær 20 år, og var kjent som programleder for podkasten Oppdatert.

– Da jeg gikk ut dørene hos NRK sist, så tenkte jeg at nok at ville komme tilbake en gang. Men jeg hadde ingen planer om at det skulle gå så raskt, sier Nordenborg til Medier24 med et smil.

– Men da jeg ble tilbudt denne stillingen, så var ikke det noe jeg kunne si nei til. Denne jobben måtte jeg ha, sier hun.

På spørsmål om hvorfor hun ønsket stillingen, svarer Nordenborg:

– Jeg har jobbet et langt liv med mange ulike journalistiske uttrykksformer. Dokumentar og samfunn-avdelingen ligger veldig tett på journalistoppdraget.

– Jeg gleder meg veldig til å fortsette og bygge en portefølje for NRKs brukere og lyttere, med vesentlige fortellinger - fortalt på en engasjerende måte. Da er podkast og lyd et utrolig fint medium, sier Nordenborg.

Tidligere torsdag ble det kjent at Frode Frøyland er ansatt som redaksjonssjef for det undersøkende område i NRK Dokumentar og samfunn.

Redaktør i NRK Dokumentar- og samfunnsavdelingen, Egil Sundvor, er henrykt over dobbeltsigneringen:

– Vi er svært glade for å ha rekruttert to så dyktige ledere til avdelingen. Ragna og Frode har svært sterk og viktig kompetanse, og vil hjelpe oss med å løse oppdraget vårt og nå våre mål, sier Sundvor.

Nordenborg tiltrer i jobben i løpet av våren.

Powered by Labrador CMS