NY JOURNALIST: Roman Prokopenko er født og oppvokst i Russland. Nå skal han jobbe i Kirkenes, som har et stort russisk miljø. - Jeg gleder meg, sier han.
NY JOURNALIST: Roman Prokopenko er født og oppvokst i Russland. Nå skal han jobbe i Kirkenes, som har et stort russisk miljø. - Jeg gleder meg, sier han.

Roman Prokopenko er ny journalist i Finnmarken

– Jeg er veldig glad for at vi har fått med oss Roman på laget, sier ansvarlig redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Roman Prokopenko er ansatt som journalist i fast stillling i Finnmarken, opplyser avisen i en pressemelding.

Han er født og oppvokst midt i Sibir, og behersker russisk flytende. Prokopenko har aldri vært i Finnmark før, men tar utfordringen på strak arm, ifølge avisen.

– Da den ledige jobben fra iFinnmark og Finnmarkens lokalkontor i Kirkenes dukket opp, så var dette en for spennende og unik mulighet til å la gå fra seg. Det var en «nobrainer», sier Prokopenko og fortsetter:

– Mentaliteten her er annerledes. Jeg har aldri vært i Finnmark før, men har oppdaget at det er et litt annet tempo, klimaet og naturen er annerledes. Jeg gleder meg til å lage reportasjer her og kanskje finne mer ut om det russiske miljøet her. Jeg må innrømme at jeg er litt spent og tidvis nervøs og håper jeg raskt kan komme meg inn i det tempoet man har her.

Prokopenko har studert medievitenskap på Universitetet i Oslo, og har tatt en master i journalistikk.

Finnmarken og iFinnmark forteller at de er svært fornøyd med å styrke lokalkontor i øst.

– Jeg er veldig glad for at vi har fått med oss Roman på laget. Med sin kompetanse og nysgjerrighet, kommer han til å styrke tilstedeværelsen vår i et område i vekst for Finnmarken og iFinnmark, sier ansvarlig redaktør Karoline Almås Sørensen i Finnmarken.

Powered by Labrador CMS