På bildet er Henrik Løfaldli, ny datajournalist i NRK.
Henrik Løfaldli er ny datajournalist i NRK.

Henrik Løfaldli er ny datajournalist i NRK

NRK ansetter datajournalist til graving.

Publisert Sist oppdatert

Henrik Løfaldli (29) er siste tilskudd til NRKs nyhetsgulv i Trondheim. Han kommer fra jobben som prosjektingeniør og utvikler i det tyske tech-selskapet SAP, skriver NRK i en pressemelding.

– Jeg ser virkelig frem til å starte i NRK. Det er en institusjon jeg kjenner godt fra utsiden, så det blir spennende å få oppleve det fra innsiden, sier Løfaldli.

Han starter i den nyopprettete datajournalist-stillingen hos NRK i Trondheim. 

Der vil han bli en del av Undersøkende redaksjon Midt, hvor han skal arbeide som redaksjonell utvikler sammen med en gruppe reportere fra NRK Trøndelag, NRK Innlandet og NRK Møre og Romsdal.

– Det var tydelig at det først og fremst var en teknolog man var ute etter, og ikke en journalist, så jeg følte dette var en unik sjanse til å få jobbe med min interesse for nyheter, sier Løfaldli.

29-åringen er utdannet sivilingeniør og har jobbet mye med innsamling, behandling og prosessering av data.

– Henrik Løfaldli er en superspennende signering! Han er en klok og nysgjerrig fyr som kommer fra en helt annen verden enn de fleste av oss her på nyhetsgulvet, sier nyhetsredaktør Nareas Sae-Khow.

Nyhetsredaktøren er overbevist om at ansettelsen styrke redaksjonen på store og viktige avsløringer fra regionen.

– Løfaldlis bakgrunn, ferdigheter og kildenettverk vil helt klart tilføre vår gravegruppe ny og viktig kompetanse, sier Sae-Khow.

Løfaldli starter i stillingen hos NRK i Trondheim 2. oktober.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS