Tone Sofie Aglen avbildet da hun gjestet Pressepodden i 2019. Nå blir VG-kommentatoren NRK-ansatt.

Tone Sofie Aglen blir ny politisk kommentator i NRK

– For meg er det en gammel drøm som går i oppfyllelse, sier den nåværende VG-profilen.

Publisert Sist oppdatert

Tone Sofie Aglen er ansatt som ny politisk kommentator i NRK, opplyser mediehuset.

Hun kommer fra samme stilling hos VG, og etterfølger Magnus Takvam, som går av med pensjon til sommeren.

– NRKs samfunnsoppdrag går helt til kjernen av det jeg brenner for som kommentator, og jeg er svært glad for denne muligheten til å bidra til å gi folk innsikt og interesse for norsk politikk og samfunnsliv. For meg er det en gammel drøm som går i oppfyllelse å få etterfølge nettopp Magnus Takvam som jeg har sett på og sett opp til så lenge jeg minnes, sier Aglen.

– Samtidig vil jeg takke gode kolleger i VG for lærerike år i et imponerende og aldri hvilende mediehus, legger hun til.

Aglen var ikke oppført på den åpne søkerlisten til jobben, der en rekke andre medieprofiler var. Flere kvinnelige søkere på listen var unntatt offentlighet.

Aglen har jobbet i VG siden 2019, og var tidligere politisk redaktør og kommentator i Adresseavisen.

Hun har også politisk bakgrunn, og var blant annet vararepresentant for SV på Stortinget for det daværende fylket Nord-Trøndelag mellom 2005 og 2009.

Redaksjonsleder i NRKs politikk- og økonomiredaksjon, Kyrre Nakkim, er godt fornøyd med ansettelsen.

– Vi er veldig godt fornøyd med å kunne rekruttere en av Norges aller fremste kommentatorer. Aglen har over lang tid vist at hun klarer å forklare kompliserte saker på engasjerende og forståelig måte, sier Nakkim.

– NRKs store publikum vil få en kommentator som har vist at hun kan nå bredt med sin innsikt og sammen med våre andre kommentatorer vil hun bli en del av den fremste miljøet for nyhetsanalyse i Norge, sier Nakkim.

Powered by Labrador CMS